17 maart 2018 |
0
3

Boek over uitgeverij/drukkerij Veerman in Heusden

Bij Heemkundekring Onsenoort komt zaterdag 24 maart opnieuw een boek uit. Ditmaal een literair werk met de titel ‘Veerkracht’, geschreven door Geke van de Merwe. De inhoud gaat over de legendarische Uitgeverij en Drukkerij Veerman in Heusden en het Nieuwsblad voor het Land van Heusden en Altena dat de eerste jaren ook verscheen in de Langstraat en Bommelerwaard. Journaliste Van de Merwe werkte zelf 23 jaar bij deze krant die 116 jaar lang bij duizenden abonnees in de bus viel. Zij diepte de opmerkelijke geschiedenis uit. Daarnaast interviewde zij de laatste directeur-eigenaren Van der Pol en dertien oud-werknemers.

‘Veerkracht’

Geen saaie presentatie van dit boek op zaterdag 24 maart in het Dorpshuis aan de Voorstraat 1 in Heesbeen, dus tegenover het voormalige pand van Veerman/Rivieren Pers. O nee, een boeiend programma. De oud-werknemers kunnen ondermeer genieten van een ludieke act door Ant van d’n Overkant. Zij neemt de aanwezigen mee door de rijke historie van Veerman en het Nieuwsblad. Auteur Geke van de Merwe rondt het verhaal af. Hierna krijgen Ton en Piet van der Pol een exemplaar in handen gedrukt, waarna uiteraard het glas wordt geheven. En natuurlijk eindigt deze feestelijke bijeenkomst die om 14.00 uur begint, in een gezellige reünie.

Oudgedienden van Veerman en het Nieuwsblad die nog geen uitnodiging voor 24 maart hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de heemkundekring Onsenoort tel. 0416-320995 of  bestuur@hkkonsenoort.nl. Na de boekpresentatie is het boek te koop bij de lokale boekhandel of via www.hkkonsenoort.nl.

 

Bij zijn 70-ste geboortedag op 8 januari 1918 kreeg Leendert Jan Veerman van het personeel en van zijn relaties een prachtig gedenkboek, dat zich nu in het streekarchief in Heusden bevindt. © collectie SALHA

Op de gevel van boek en kantoorhandel Veerman (links 2e pand) prijkt sinds 1905 het Koninklijk Wapen, wanneer het bedrijf tot Hofleverancier benoemd wordt. © collectie Jan Beekman

17-3-2018 © tekst heemkundekring Onsenoort

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee