27 maart 2018 |
0
0

Aleph met kunstgeschiedenis, musical, dans

Er is weer veel te doen bij de Aleph. Zoals een korte lezingencyclus kunstgeschiedenis, de Aleph op Locatie met musical De Schaakkoningin en een extra danspresentatie uit de musical Chicago.

Dinsdag 3 april start bij de Aleph in Drunen de korte lezingencyclus over de ontwikkeling van Interdisciplinaire kunsten: Cross-Over, oftewel ‘GESAMTKUNST’. De eerste lezing geldt als een proefles en is vrij toegankelijk. Mireille Houtzager zal samen met haar dochter Chris Houtzager de lezingen geven en uiteenzetten hoe het gedroomde ideaal van ‘Gesamtkunst’ van grote invloed is geweest op de ontwikkeling van de moderne beeldende en uitvoerende kunsten en op de moderne cultuur en de maatschappij. Het ideaal van ‘Gesamtkunst’ wordt uitgewerkt in een aantal opeenvolgende stromingen in de kunsten. Denk aan Romantiek, Arts & Crafts, Ballets Russe, Surrealisme, en via Popart tot de Multimediawereld van vandaag. Aan de hand van een aantal kartrekkers van deze stromingen, de zogenoemde Game Changers, wordt de ontwikkeling van het begrip ‘Gesamtkunst’ gevolgd. Mireille is voormalig afdelingshoofd van de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg en is een veelgevraagd gastdocente in binnen- en buitenland. Bovendien is zij expert op het gebied van textielkunst, mode, theater en presentatie. Al jaren verzorgt zij samen met haar dochter lezingen op het gebied van Beeldende Kunst. De eerste lezing (proefles) van de reeks van 8 is op dinsdag 3 april van 13.30 tot 15.30 uur. Kosten voor de gehele lezingenreeks zijn €92,- Aanmelden kan via info@de-aleph.nl en wordt op prijs gesteld. Tot ziens!

De Aleph op Locatie met musical De Schaakkoningin op het d’Oultremontcollege

Kunstvakdocenten van de Aleph hebben flink gerepeteerd met leerlingen van het d’Oultremontcollege. ‘De tijd begint te korten en de zenuwen nemen langzaam toe, maar de repetities beloven heel veel goeds’ aldus een docente van de school. Op dinsdag 10 april is het zover en kunnen de leerlingen hun zang- dans- en toneelkwaliteiten tonen aan het grote publiek! Dit doen ze op het d’Oultremontcollege. De zaal gaat open om 19.15 uur en de musical start om 19.30 uur. De show zal tot ongeveer 21.15 uur duren, inclusief een pauze. Pas na afloop is er een ‘meet en greet’ met de sterren van de avond! Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop aan het leerlingenloket van de school. De kaartverkoop is reeds gestart dus wees er snel bij!

Extra danspresentatie uit de musical ‘Chicago’

Voor iedereen die het niet gelukt is een kaartje te bemachtigen voor de grote dansvoorstelling ‘Showtime’ in theater de Leest in Waalwijk is er nu een extra presentatie gepland van de deelnemende dansgroep van de Aleph. Op vrijdag 6 april is het mogelijk te komen kijken naar de choreografie ‘Cell Block Tango’, gedanst door 10 meiden en 6 jongens in de leeftijd van 18+. Het stuk is gebaseerd op het verhaal van 2 showgirls die beiden een moord op hun geweten hebben en in de gevangenis belanden. Ze strijden voor hun vrijheid, deinzen nergens voor terug en spelen een gevaarlijk spel met elkaar. Een pittig stuk dus waarin spannende en zwoele momenten elkaar afwisselen. Vrijdag 6 april, in de danszaal van de Aleph. De presentatie begint om 20.15 uur. Iedereen is welkom!

27-3-2018 © tekst en foto’s de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee