08 februari 2018 |
0
1

Veul plezier mee carnaval

Carnaval, feest der zotheid, spot en uitbundigheid, is van oorsprong een rooms-katholiek volksfeest dat voorafgaat aan de vastentijd. Het was vroeger een eetfeest, omdat het de laatste mogelijkheid was om zich te buiten te gaan voordat het vasten (sin carne) begon.

Tegenwoordig ligt het accent anders. In Knotwilgendam gaat dit jaar: ‘Ut dak eraaf’, in Dwergonië is het motto: ‘Laot ze klinke!’, in Zaandhaozenland pakken ze het stevig aan met: ‘Verleg oe grenzen’, in Kwastenlaand gaan ze op de emotionele toer met: ‘Laat je Emojies gaan’, Haorendam ‘Springt in ’t diepe!’ en ‘Ge Heurt erbij’ in Maoskesdam. Allemaal hebben ze naast een eigen motto ook een eigen programma, dat vermeld staat op hun websites. Vur al degenen die op pad gaon mee carnaval, veul plezier!

8-2-2018 © tekst van de redaksie, cartoon Bob Leenders

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee