11 februari 2018 |
0
0

VerhalenTafel vol variatie

Muren, wallen, kanonnen en water. Dwars door Brabant loopt de Zuiderwaterlinie: een historische kralensnoer van vestingsteden (waaronder Heusden Vesting), forten, schansen en inundatievlaktes. Met een ingenieus stelsel van dijken en sluizen wordt het land tussen deze versterkte steden in tijden van oorlog onder water gezet. Hans van den Eden neemt ons mee langs de oudste, langste en meest benutte waterlinie van Nederland.

Over een stad en zijn inwoners, waarin hilarische episodes en diepmenselijke verhalen een afwisselend spoor trekken door de naoorlogse tijd.  Mensen van licht en steen. Een nieuwe roman van Frans Willem Verbaas waarin vier vrienden elkaar gedurende een halve eeuw wekelijks op een bankje in de stad ontmoeten. Zij verschillen zeer van elkaar in geloof, stand en politiek. Houdt hun vriendschap stand in de steeds veranderende wereld?

De mens wil graag vluchten uit de dagelijkse vaak onbarmhartige, beestachtige en barbaarse werkelijkheid en zijn heil zoeken in de verbeelding waarin hij zich kan koesteren. Dat is altijd mijn uitgangspunt geweest…?  Het geheim van Shakespeare. Een verhaal waarin Shakespeare afrekent met de mythen over hem.  Een ode aan de verbeelding door Ron van der Most.

 

De VerhalenTafel van donderdag 15 februari wordt een zeer gevarieerde avond.

Elke derde donderdag van de maand (van oktober 2017 tot en met maart 2018) in het Gouverneurshuis. Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Het Gouverneurscafé is al geopend vanaf 19.15 uur. Wilt u ook eens een verhaal komen vertellen? Mail dan naar info@muzevandegouverneur.nl. Dan neemt Ron van der Most contact met u op.

11-2-2018 © tekst en foto’s Muze van de Gouverneur

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee