27 februari 2018 |
0
0

Schoonheid tussen weergave en verbeelding

Het hele leven van Mirjam Hopman staat in het teken van de kunst. Ze is opgeleid als keramisch vormgeefster aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ‘s- Hertogenbosch. Om afwisseling, tegenstelling en relativering in haar werk te behouden, werkt ze tegelijk aan figuratieve (bronzen) beelden en reliëfschilderijen.

Op vier zondagen is het werk van Mirjam Hopman te zien bij Honsoirde, in de Donjontoren van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. De kunst van Hopman is een zoektocht naar een gevoelde schoonheid en een ontdekkingsreis van allerlei vaardigheden en technieken. Na jarenlang keramische beelden en reliëf schilderijen gemaakt te hebben is zij zich nog verder gaan verdiepen in haar kennis en kunde van het driedimensionale en dan met name bronzen beelden.

Met de juiste vorm, balans en harmonie probeert zij haar gedachtegoed over te brengen. Als gedreven kunstenaar heeft zij oog voor de klassieke schoonheid van het menselijk lichaam; zowel man als vrouw probeert zij met karakteristieke eigenschappen uit te beelden. Ze legt in haar ontwikkeling als kunstenaar voortdurend nieuwe accenten, omdat ze geïnspireerd blijft door de cultuur en de natuur. Haar werk is een synthese tussen vorm en gedachte, traditie en ongekunstelde vernieuwing, herkenbaarheid en mysterie, tussen weergave en verbeelding.

De expositie van Mirjam Hopman, onder auspiciën van Honsoirde, vindt plaats in Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk en is te bezoeken op 18 en 25 maart, 2 april (tweede paasdag) en 8 april, van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Informatie iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur, tel. 073-5115040 of per e-mail info@honsoirde.nl. De officiële opening is zondag 18 maart om 14.00 uur.

27-2-2018 © foto’s part. coll.  

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee