28 februari 2018 |
0
0

Schaatskoorts en influenza in Heusden

Morgen (1 maart)  bestaat er een zeer, zeer kleine kans, ijs en weder dienende (als de weersomstandigheden meewerken), dat er geschaatst kan worden op de ijsbaan van D.IJ.K. aan de Duinweg in Drunen. Al eerder zag het er naar uit dat er geschaatst zou kunnen worden op deze ijsbaan.

Op de foto, die op 8 februari genomen is, testten Ad en Albert Boelen het ijs. Zij hebben er een traditie van gemaakt dat als de schaatskoorts uitbreekt zij in een vroegtijdig stadium het natuurijs testen. Dat doen ze met alle liefde en plezier, al decennia lang. Dat ze daarbij ook regelmatig door het ijs gezakt zijn, is alom bekend. “Als zij het ijs opgaan, dan moet je nog zeker een dag wachten, voordat het ijs als betrouwbaar kan worden bestempeld”, aldus een schaatsliefhebber over de ijskwaliteitstest van  de gebroeders Boelen. Het wordt dus spannend morgen.

Zeker geen koek en zopie bij ijsbaan Jaap Eden aan de Oude Haven in Haarsteeg. “Deze ijsbaan is al enkele jaren niet meer in gebruik, onder andere vanwege een gebrek aan bestuursleden. Ze hebben de baan niet vol laten lopen met water. Het gras komt boven het weinige water uit dat er nog in de baan staat.” Een zachte dood dus van deze eens zo bekende en gezellige Haarsteegse ijsclub.

Blijft over om aan de schaatskoorts in het Heusdense te voldoen wat ondiepe sloten en plassen. En wat de gebroeders Boelen betreft? Die zijn op dit moment ook geveld door de koorts, maar dan verbonden aan de influenza. Beterschap heren!

28-2-2018 © tekst Rieky Schalken, foto Marga Kivits

1-3-2018 Het laatste nieuws is dat de ijsbaan van de Drunense IJs Klub niet opengaat!

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee