05 februari 2018 |
0
0

Privacy in digitale tijden

Hoe we nu en in de toekomst omgaan met privacy is een van de grote uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Op donderdag 8 maart, om 19.30 uur, geeft professor Corien Prins in abdij Mariënkroon te Nieuwkuijk de lezing ‘Privacy in digitale tijden’

Corien Prins is voorzitter van de WRR en hoogleraar Recht en informatisering in Tilburg. Zij is één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van ICT en recht in Nederland. Tijdens de lezing bij de Stichting Honsoirde zal ze actuele thema’s aanhalen, zoals de (vernieuwde) privacywetgeving, de invloed van digitalisering, zowel in ons persoonlijk als in het maatschappelijk leven & de digitale inbraken op onze democratische instituties.

 

Publieke debat over ICT

In haar betrokkenheid bij maatschappelijke organisaties en overheidscommissies heeft Corien Prins een rol gespeeld in het publieke debat over ICT en daar aan gerelateerde onderwerpen. Andere maatschappelijke kwesties mogen ook op haar aandacht rekenen, met name waar het actuele juridische problemen rond nieuwe technologieën betreft.

Prins: “Niemand is tegen privacy en niemand is tegen veiligheid en toch zullen die twee met elkaar verenigd moeten worden. Hoe je dat doet en hoe je rekening houdt met ieders belangen, daarover zou de discussie moeten gaan. Privacy gaat ook niet alleen maar over afschermen, maar ook over de kwaliteit van informatie.”

 

De i-Overheid

Prins ziet zichzelf als een maatschappelijk geëngageerd wetenschapper. Zij heeft veel geschreven over ICT en auteursrecht, digitalisering en openbaar bestuur, e-commerce en privacy en transparantie op het internet in Nederland, de voormalige Sovjet-Unie en in internationale context.

Het meest invloedrijke geschrift van Corien Prins is waarschijnlijk het rapport over de i-Overheid uit 2011 (WRR 86), maar zij heeft sinds 1987 een onwaarschijnlijke hoeveelheid publicaties op haar naam staan. Naast haar lidmaatschap van de KNAW is ze sinds april 2017 de eerste vrouwelijke voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Kaarten á € 10,- kunt u reserveren via reserveren@honsoirde.nl. Informatie mogelijk iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur, tel. 073-5115040 of per e-mail info@honsoirde.nl,

5-2-2018 © tekst Stichting Honsoirde, foto Henk Thomas

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee