11 februari 2018 |
0
0

Oprichter DMP Heusden krijgt eigen straat

De plaatselijke politieke partij DMP eert haar oprichter Henk van der Heijden nu de straatnaamcommissie van de gemeente Heusden besloten heeft in het nieuwe bestemmingsplan Victoria in Haarsteeg een straat naar deze politicus te vernoemen. ‘Henk d’n Bakker’ zoals hij ook genoemd werd, was naast een markant persoon en politicus ook bij VV Haarsteeg een trouwe en bijna dagelijks graag geziene gast, reden temeer voor DMP om in deze verkiezingstijd hem nog eens in het zonnetje te zetten. 

DMP in het persbericht: “Het college van B&W van de gemeente Heusden heeft een straatnaam toegekend aan Henk van der Heijden (1922-2002), raadslid en wethouder uit Haarsteeg, in het uitbreidingsplan Victoria in Haarsteeg. Dik verdiend, gezien de indrukwekkend staat van dienst van Henk van der Heijden en zijn inzet voor het lokale bestuur en de gemeenschap. Henk van der Heijden was de oprichter van DMP Heusden. Hij was voor de gemeente Vlijmen, maar in het bijzonder voor het dorp Haarsteeg, een gewaardeerd en geliefd bestuurder en vrijwilliger. Als kruidenier en bakker kwam hij bij de mensen aan huis en hoorde hun wensen en grieven aan. Klanten die het wat minder hadden konden rekenen op zijn sociale inborst. In de Haarsteegse gemeenschap werd hij vaak gevraagd voor bestuursfuncties bij de lokale sportverenigingen. Zo heeft hij tientallen jaren de lokale hengelsport-, biljart- en voetbalvereniging mede vormgegeven en met raad en daad ondersteund. In de 36-er jaren als gemeenteraadslid en 7 jaren als wethouder voelde hij zich persoonlijk verantwoordelijk voor het welzijn van iedereen in zijn dorp. De mensen kwamen achterom en aan de keukentafel kreeg iedereen zijn volle aandacht. De huidige politieke partij DMP Heusden is in 1986 door hem opgericht. Met Henk van der Heijden als lijsttrekker zette de “Democratische Midden Partij” in op verjonging, inspraak, politieke onafhankelijkheid en welzijn. Op latere leeftijd, toen hij zich langzaam ging terugtrekken uit het lokale bestuur, heeft hij zich tot aan zijn dood als vrijwilliger bij VV Haarsteeg ingezet. Lijnen trekken, netten ophangen of ballen oppompen, niets was hem te veel om ‘zijn’ Haarsteeg te dienen.

Voor zijn inzet is hij bij leven geëerd met de eremedaille in goud, verbonden aan de orde van Oranje-Nassau, de zilveren erepenning van de gemeente Vlijmen en erelid van VV Haarsteeg. Met zijn wijsheid, inzet en sociale karakter heeft hij een leven lang, op integere wijze, de belangen van de Haarsteegse gemeenschap, op sociaal, cultureel en politiek gebied, gediend. Hij was de eerste  wethouder die dit dorp heeft geleverd.  Om hem postuum te eren en hem ook voor de toekomst onlosmakelijk met Haarsteeg te verbinden, is het naar hem vernoemen van een straat, in het nieuwe plan Victoria, een gepast gebaar”, aldus de campagneleider van DMP, met dank aan de straatnaamcomissie.

 

11-2-2018 © tekst en foto Henk van der Heijden DMP, foto bestemmingsplan Victoria Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee