06 februari 2018 |
0
0

Matthäus Passion sfeervolle opmaat naar Pasen

Op donderdag 29 en vrijdag 30 maart is de Grote- of Catharijnekerk in Heusden Vesting weer het toneel voor twee uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach.

De Heusdense uitvoeringen zijn intussen niet meer weg te denken uit de culturele agenda in Nederland. De belangstelling is al lang niet meer beperkt tot de regio, maar zo’n 1400 bezoekers uit het hele land tot zelfs in België en Duitsland weten Heusden dan te vinden.

De Stichting Heusden Vesting Klassiek die deze concerten organiseert weet zich intussen verzekerd van een sterke reputatie op het gebied van de geboden kwaliteit en de sfeervolle beleving in het karakteristieke Heusden.

Bovendien beschikt de aangenaam verwarmde kerk over een uitzonderlijk goede akoestiek en is voor de bezoekers een optimaal zicht gewaarborgd middels het gebruik van een groot aantal beeldschermen.

Maasstedelijk Jongens/Meisjeskoor

De organisatie heeft zich opnieuw verzekerd van de medewerking van Vocaal Ensemble Markant en het Kamerorkest Concerto Brabant. De gecontracteerde solistencast bestaat ook dit jaar uit een internationaal gezelschap en is o.m. tot stand gekomen door samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours uit ’s-Hertogenbosch(IVC).

Jan van Elsacker Evangelist(donderdag), Stephan Adriaens Evangelist(vrijdag), Martijn Sanders Christus, Nikki Treurniet Sopraan, Francine Vis Mezzosopraan, Seil Kim Tenor, Hansung Yoo Bas. Als solist op Viola da Gamba, inmiddels ook een gewortelde traditie, Ralph Rousseau Meulenbroeks.

Naast het reeds genoemde Vocaal Ensemble Markant en het Kamerorkest Concerto Brabant werkt ook dit jaar het Maasstedelijk Jongens/Meisjeskoor weer mee. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bernhard Touwen.

Informatie over het orkest, koor en de solisten is te vinden op www.heusdenvestingklassiek.nl

Op donderdag 29 maart is de aanvangstijd 19.00 uur en op vrijdag 30 maart 11.00 uur. De kerk is open een half uur voor aanvang. Op vrijdag is er een middagpauze van 12.15 uur tot 13.45 uur. Een aantal horecabedrijven in Heusden-Vesting biedt op de vrijdag speciale Matthäus-luncharrangementen aan. Informatie hierover vindt u op de website.

De toegangsprijs donderdag is € 37,50 incl. koffie/thee en programmaboekje en vrijdag € 47,50 incl. programmaboekje. Kaarten zijn via internet te bestellen op de website www.heusdenvestingklassiek.nl. Informatie over kaartverkoop op tel.nr. 06-12337956.

6-2-2018 © tekst en foto kerkgebouw Stichting Heusden Vesting Klassiek, foto interieur Ad van Kessel

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee