04 februari 2018 |
0
0

Kasper en Niels naar eindstrijd

Van links naar rechts: geschiedenisdocent B. van den Brink, Niels Gorter, Noah Brok, Kasper Meesters, Bart van Bladel en geschiedenisdocent R. Rombouts

Scholieren d’Oultremontcollege strijden in geschiedenisquiz

Leerlingen van de eerste tot en met de zesde klas van het d’Oultremontcollege hebben woensdag 31 januari op school meegedaan aan de voorronde voor de landelijke geschiedenisquiz. Deze quiz wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd. De finale zal plaatsvinden in het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch op zaterdag 17 maart.

Iedere deelnemende middelbare school wordt in de finale straks vertegenwoordigd door de twee beste leerlingen uit de voorrondes. In totaal hebben zeventien leerlingen van de Drunense school het aangedurfd om een gooi te doen naar de twee beschikbare finaleplaatsen. Bij de voorronde passeerden allerlei historische onderwerpen de revue, van Romeinen tot Koude Oorlog en van Barbie tot Vincent van Gogh. De vragen waren volgens de leerlingen ‘goed te doen’ tot ‘hoe kan je dát nou weten?!’

Naast scholieren deden ook een aantal directieleden en docenten mee, waarbij directeur Ard van Aken als beste uit de bus kwam. Hij scoorde hetzelfde aantal punten als de nummer twee bij de leerlingen, Niels Gorter uit 6 vwo. Op een verdienstelijke derde plek eindigde Noah Brok uit 4 havo. Niemand was echter opgewassen tegen de historische kennis van Kasper Meesters uit 3 havo. Bijzonder knappe prestatie voor een leerling die nog maar in de onderbouw zit. Van de onderbouwleerlingen scoorden Bart van Bladel en Jada van der Heijden respectievelijk als tweede en derde.

Na Museum Het Valkhof in Nijmegen en Het Drents Museum in Assen is de finale van de landelijke geschiedenisquiz op zaterdag 17 maart in de Statenzaal van het Noordbrabants Museum. Namens het d’Oultremontcollege zullen Kasper Meesters en Niels Gorter de strijd aanbinden met zo’n zeventig leerlingen uit het hele land. De finalisten maken kans op eeuwige roem en bijzondere prijzen.

04-02-2018 (c) tekst van Bart van den Brink, schoolopleider d’Oultremontcollege Drunen, foto’s d’Oultremontcollege

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee