25 februari 2018 |
0
0

Examenleerlingen presenteren hun profielwerkstukken

Op donderdag 22 februari vond in het d’Oultremontcollege de jaarlijkse profielwerkstukpresentatie plaats. Het profielwerkstuk is het afsluitende werkstuk van leerlingen van de examenklassen. Soms individueel, maar bijna altijd in tweetallen was het de bedoeling om hier 80 uur per leerling aan te besteden. Het leverde dan ook prachtige profielwerkstukken op met de nodige diepgang.

In januari beten de mavoleerlingen het spits al af. Voor de havo- en vwo-leerlingen was de profielwerkstukpresentatie dit jaar op een andere leest geschroeid, op presentatie in marktkraampjes. De volledige gymzaal werd omgebouwd tot één grote marktplaats, met maar liefst 78 presentaties vanuit meer dan veertig kramen.

Publieksprijzen

‘s Middags werden de kraampjes ingericht. Daarbij was niets was te gek. Het was immers de opdracht om bezoekers naar je eigen kraampje te lokken en dat lukt natuurlijk alleen wanneer je opvalt. Nadat de kraampjes in orde waren gemaakt, vond er eerst een soort generale repetitie plaats en kregen de vóórexamenleerlingen (havo4 en vwo5) de mogelijkheid om de markt te bezoeken en zich alvast te oriënteren op hun eigen profielwerkstuk van komend schooljaar.

Van 19.00 tot 21.00 uur was het de beurt aan de ouders en andere belangstellenden om de profielwerkstukken te bewonderen. En dit gebeurde in groten getale. Ruim 300 ouders trokken van kraampje naar kraampje om zich te laten voorlichten over de meest uiteenlopende onderwerpen, waaronder een zelfontwikkelde computergame, de opstart van een B&B, een terrarium met kikkers, een onderzoek naar de werking van pijnstillers, Egyptische wiskunde, politici in de Tweede Wereldoorlog etc.

Aangezien ouders de mogelijkheid kregen om hun stem uit te brengen op een presentatie konden aan het einde van de avond publieksprijzen uitgereikt worden. De havo-publieksprijs ging naar Nicole de Vaan en Vera Mollink met het onderwerp reanimatie. Voor vwo ging de prijs naar Fleur Janssen en Kyra Vennings. Zij hebben onderzoek gedaan naar de fast fashion industry. Het was een zeer geslaagde avond, zeker voor herhaling vatbaar.

25-2-2018 © foto’s en tekst Leo Swaans, d’Oultremontcollege

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee