11 februari 2018 |
0
0

Een avond Jordy Sanchez vol verbeelding

Gezien en gehoord in het Gouverneurstheater

De Gildezaal is omgetoverd tot de woonkamer van Jordy. Bij de voordeur zit een bel. Jordy wacht op Merijn met wie hij zijn show gaat repeteren. Maar de show is al begonnen, want kleine groepjes bezoekers moeten keurig aanbellen. En zo stroomt de woonkamer vol onverwachte gasten. Jordy is intussen bezig aardappelen te schillen, hij zal patat maken voor zijn gasten… En wanneer Merijn er eindelijk is kan het spel beginnen. Zo’n begin is typisch Jordy, het publiek op een uitermate vriendelijke manier ontregelen om vervolgens samen met hen een sprankelende voorstelling maken.

Het is heel moeilijk te vangen wat Jordy in zijn avondvullende voorstelling het publiek voorzet. Hij is muzikaal want de bas, de gitaar en de piano kennen geen geheimen voor hem.

Hij is hilarisch wanneer hij de ene malle ingeving over de andere laat buitelen. Hij is ontroerend zoals in de tedere dans met de dame van die avond: Riet van Spijk. Hij is virtuoos als marionet waarbij hij kinderen aan de touwtjes laat trekken. Hij is romantisch wanneer hij zijn contrabas mooie kleren aan doet en ermee een tango danst. Hij is humoristisch wanneer het gaat om de reacties van het publiek. Het is één grote werveling van emoties die hij vooral mimisch in beeld brengt. Nooit zwaarwichtig en altijd met een twinkeling van intens plezier in zijn ogen. Wanneer je zegt dat Jordy een multitalent is dan is dat waar, maar de bron waar hij uit put is de verbeelding. Aan het eind van de voorstelling staat inderdaad de pand knapperig friet op tafel. De hartverwarmende sfeer van de voorstelling blijft lang hangen, net zolang tot de friet op is. Een avond met Jordy Sanchez geeft net zoveel plezier als vier dagen carnaval!

11-2-2018 © recensie en foto’s Ron van der Most

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee