14 februari 2018 |
0
0

Aa en Maas treedt toe tot Statiegeldalliantie

Waterschap Aa en Maas sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Het algemeen bestuur van het waterschap heeft een motie daarover unaniem aangenomen. De Statiegeldalliantie wil een structurele oplossing voor zwerfafval en roept de overheid op om statiegeld te heffen op kleine PET-flessen en blikjes. Plastic zwerfafval  zorgt voor watervervuiling en vormt een bedreiging voor het  watermilieu en het waterleven. Het waterschap steunt het initiatief van de Statiegeldalliantie om zo plastic zwerfafval in het water zoveel mogelijk tegen te gaan.

 

Statiegeld vermindert plastic zwerfval

In maart neemt de Tweede Kamer een besluit over het al dan niet heffen van statiegeld op kleine PET-flesjes en blikjes. De Statiegeldalliantie en de daarbij aangesloten organisaties zoals Aa en Maas zijn voorstander van de invoering ervan. Uit onderzoek van CE Delft blijkt dat het zwerfafval fors afneemt als er statiegeld komt op kleine flesjes en blikjes. Ervaringen in Duitsland, Noorwegen en Denemarken tonen aan dat statiegeld leidt tot veel minder plastic zwerfafval.

14-2-2018 © tekst en foto waterschap Aa en Maas

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee