19 januari 2018 |
%
0

Pleinvrees

Het nieuwe Plein in Vlijmen ziet er keurig uit met prachtige winkels en mooie appartementen. Een verbetering voor heel Vlijmen. Een prachtig Plein ook met goede parkeervoorzieningen, een kletssteen, met bankjes en mooi aangelegde groenvoorzieningen. Maar……

Voor 1 zebrapad dat tegenover de oude Emté (nu de Action) lag, hebben we er 2 teruggekregen, 1 zebrapad vlakbij de rotonde ter hoogte van De Kluis, en 1 zebrapad in het verlengde van de Mgr. Van Kesselstraat, ter hoogte van de visboer. Het was veiliger geweest als het zebrapad ter hoogte van de oude Emté er gewoon was blijven liggen. Dan zouden de mensen meer tevreden zijn dan nu. Want als je nu van het Plein afrijdt en richting Haarsteeg wilt gaan, dan heb je als je niet heel goed oplet zo overstekende mensen op je motorkap liggen.

Het zebrapad ter hoogte van De Kluis ligt wel erg dicht op de rotonde en ook daar moeten automobilisten en overstekende mensen heel goed opletten.

De gemeente heeft nu wel een hekwerk geplaatst om overstekende klanten van de Action, die steeds door het plantsoen liepen de pas af te snijden, maar dat werkt niet.

De bushalte op de Akker had niet aan de weg, maar zo’n 50 meter eerder in een parkeerhaven moeten liggen. Nu ligt die bushalte zo dicht op de rotonde dat als de bus er stopt het verkeer er meteen opstroopt.

Er had bij de bouw van het nieuwe Plein beter nagedacht moeten worden over de omliggende voorzieningen. De gemeente is in veel dingen niet te volgen. Maken ze bijvoorbeeld alle straatwerk in orde, zoals bij De Kluis en gaan dan pas de bomen er uit halen. Dat hadden ze beter van te voren kunnen bedenken, in één keer mee kunnen nemen. Na ruim 30 jaar Pleinvrees is het nog niet op orde.

19-1-2018 © foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

    Steeds weer die MAAR. Het lijkt wel of er in Vlijmen een commissie is samengesteld om te kijken wat er nu weer te zeuren valt over onze mooie woonplaats en vooral vernieuwde plein, het word tijd dat de Vlijmenaren weer eens trots worden op hun woonplaats, hun mooie plein en de vele gratis parkeerplekken. Anders is verhuizen misschien een betere optie.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee