09 januari 2018 |
0
0

Licht op Vesting geplaagd door harde wind

Heusden 700, een evenement waarin tal van historische feiten en gebeurtenissen in onze gemeente uit de afgelopen 7 eeuwen centraal staan, ging eind vorig jaar officieus van start met het evenement ‘Licht op de Vesting’. Maandagavond 8 januari werd Licht op de Vesting afgesloten met een speciale wandeltocht langs de lichtobjecten voor de potentiële deelnemers aan Heusden 700. Een winterse start van een feestjaar dat een zeer divers en aantrekkelijk evenementenaanbod heeft.

 

Niet alle lichtobjecten hebben de eindstreep gehaald. Zo zijn de verrassende objecten in de stadshaven, vervaardigd door leerlingen van het technasium van het d’Oultremontcollege door harde wind vroegtijdig gesneuveld. Licht op de Vesting is een tweejaarlijks lichtfestival dat volgens de organisatoren in het teken staat van Heusden-vesting. “Het is onder andere ontstaan vanuit het idee om een bijdrage te leveren aan het bevorderen van de saamhorigheid binnen de gemeenschap. Eén van de unieke elementen van dit lichtfestival is dat er iets structureels wordt achtergelaten voor de gemeenschap.” Ook dit keer was het evenement populair en trok het flink wat extra toeristen aan. Van de speciaal georganiseerde wandeltochten, in samenwerking met het Heusdens Buro voor Toerisme werd veel gebruik gemaakt. “Als herinnering wordt nu de Veerpoort, de ophaalbrug en molen nabij de Stadshaven en de Wijkse Poort permanent aangelicht”, aldus de organisatie.

Feestjaar

Ook HalloHeusden.nl doet met een groots Poëziefestival, dat gehouden wordt aan de waterkant van de Nieuwkuijkse Wiel, in de avondschemering van 23 juni, mee aan Heusden 700. In heel 2018 zal uit het rijke verleden van de gemeente Heusden, met hoogtepunten zoals stadsrechten voor de vesting en treurige momenten zoals verlegging van de Maas, dijkdoorbraken en de stadshuisramp geput worden en zal dat verleden in woord, beeld en geluid op eigentijdse wijze vertaald worden.

De start van het jubileumjaar is gemaakt met een impressie van het 1e evenement, dat ook heel toepasselijk ‘Licht op de Vesting’ heet. Aan Heusden 700 zal op deze site uitgebreid aandacht worden besteed.

9-1-2018 tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee