13 januari 2018 |
0
0

Laatste ontwikkelingen bij de Steeg

Opnieuw een grote opkomst bij de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari in dorpscafé de Steeg, waar zeker 300 man op af kwam. De vrijwilligers van stichting Hart voor Haarsteeg hadden alle inwoners uitgenodigd om samen op het nieuwe jaar te toasten. Tevens een mooi moment om samen de opening van het dorpscafé te vieren en iedereen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen.

Sinds de eerste bijeenkomst op 6 oktober 2017, waar ruim 200 inwoners samen kwamen om hun zorg te delen over de leefbaarheid in het dorp, is er veel gebeurd. Zo zijn de werkgroepen binnen de stichting voortvarend van start gegaan.

De werkgroep Verkeer & Openbare ruimte heeft een zienswijze ingediend bij de provincie m.b.t. de GOL (Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat) waarin een aantal kritieke verkeerspunten in Haarsteeg onder de aandacht worden gebracht.

De werkgroep Activiteiten & Evenementen is bezig om te kijken hoe bestaande activiteiten nog succesvoller kunnen worden door samenwerking tussen verenigingen. Ook probeert de werkgroep de kermis te verzetten, om hier weer een echt dorpsfeest van te maken. De kermis valt nu in de zomervakantie, als het dorps half uitgestorven is.

De werkgroep Zorg & Vrijwilligers zit met diverse partijen aan tafel om te kijken waar ze hulp kunnen bieden bij bestaande zorg vragen.

De werkgroep Multifunctionele Ontmoetingsplek heeft bergen werk verzet! Zij hebben het voor elkaar gekregen dat binnen 2,5 maand voormalig partycentrum de Hut haar deuren kan openen als dorpscafé De Steeg. Deze werkgroep heeft het onmogelijke mogelijk gemaakt, zodat carnaval gewoon in Haorendam gevierd kan worden.

Met een grote groep vrijwilligers is er bergen werk verzet om het pand weer te kunnen openen. Van vergunningen tot schilderwerk, van brandveiligheid tot glaswerk, alles moest geregeld worden. Zondag 14 januari is de volgende activiteit in De Steeg, namelijk de Dam tot Dam-bèttel, waar Haorendam en Knotwilgendam de strijd met elkaar aan gaan. Aanvang 14.00 uur.

13-1-2017  © tekst werkgroep communicatie Stichting Hart voor Haarsteeg

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee