14 januari 2018 |
0
1

Kuijkse Stratenloop schittert in winterzon

Op zondag 14 januari was het een drukte van belang rondom het sportpark van v.v. Nieuwkuijk. Dit keer niet met voetballers maar met hardlopers. Het was namelijk tijd voor de jaarlijkse Kuijkse Stratenloop.

Waar vorig jaar de Stratenloop plaats vond in een sneeuwlandschap was het dit jaar een veel zonniger beeld. Het winterzonnetje lokte een hoop lopers naar het kerkdorp. Met maar liefst 503 deelnemers werd het zelfs een recordaantal. Lid van de organisatie Werner Elshout kijkt tevreden terug op het evenement. “We hadden dit jaar gelukkig mooi weer. Dat zorgt voor iets minder stress in de voorbereiding. Vorig jaar moesten we strooiwagens regelen, dit jaar extra drinkbekers. Daarnaast zie je het ook terug in de deelnemersaantallen. Vorig jaar bleven we rond de 450 hangen en nu schieten we door naar ruim 500. Plus iedereen is een stuk vrolijker als de zon schijnt”, vertelt Werner lachend.

Winnaar overall van de 10 kilometer ROAN-run bij de mannen was Lauran Beijens uit Tilburg in een tijd van 33.12. Hij wist Drunenaar Koos Verweij en Boris Feber uit ‘s-Hertogenbosch achter zich te laten. Bij de vrouwen was  Marjon Oudenaarden uit Etten-Leur net als vorig jaar de overall winnaar. Ze liep de 10 kilometer in een tijd van 40.12. Nummer 2 werd Dyanne Verpaalen uit Rijen. De derde trede van het erepodium was voor Emmy Vink uit Well.

Aan de Kuijkse Stratenloop is elk jaar een goed doel verbonden. Dit jaar is dit de Kinderloop voor Hoop, de jeugdeditie van de Samenloop van Hoop. Dit evenement wordt georganiseerd op 21 en 22 april in Nieuwkuijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Van elke deelnemer aan de Kuijkse Stratenloop ging er één euro naar het goede doel. Dit bedrag werd ook nog eens verdubbeld door sponsor ROAN Camping Holiday. Zodoende ging er dus een mooi bedrag van €1006,- naar dit mooie doel.


Uitslagen:

D’n Berenpotrun

Jongens t/m 8 jaar (600 meter)

 1. Jasper Pijnenborgh
 2. Sem Ravestijn
 3. Floris Velthuijzen

 

Meisjes t/m 8 jaar (600 meter)

 1. Madelief Schuurmans
 2. Daisy Janssen
 3. Manon Lootens

Jongens 9 t/m 11 jaar (900 meter)

 1. Koen van Beurden
 2. Joost van Beurden
 3. Ruben van Geenen

Meisjes 9 t/m 11 jaar (900 meter)

 1. Mirthe Zon
 2. Anne Smits
 3. Isa Cales

 

ROAN RUN

Jongen 12 t/m 14 jaar (2.5 km)

 1. Robin Schols
 2. Ouren Rottjers
 3. Rick Smits

 Meisjes 12 t/m 14 jaar (2.5 km)

 1. Ine Smits
 2. Sanne van der Aa
 3. Manon Wezel

Jongens 15 t/m 17 jaar (2.5 km)

 1. Thijmen Hoof
 2. Niels de Kruijf
 3. Max van den Heuvel

Meisjes 15 t/m 17 jaar (2.5 km)

 1. Veerle van Spijk
 2. Tess Verhoeven
 3. Kristel van Drunen

Mannen tot 35 jaar (10 km)

 1. Lauran Beijens
 2. Boris Feber
 3. Alexander Picard

Mannen 35 t/m 45 jaar (10 km)

 1. John Heeswijk
 2. Bart Balemans
 3. Erwin van Arendonk

 Mannen 45 t/m 55 jaar (10 km)

 1. Koos Verweij
 2. Corne van Oirschot
 3. Rob Snoeren

Mannen 55+ (10 km)

 1. Sjaak Hofmans
 2. Wiet Hagelaars
 3. Kees Klerx

Vrouwen tot 35 jaar (10 km)

 1. Marjon Oudenaarden
 2. Dyanne Verpaalen
 3. Nikki Bagchus

Vrouwen 35+ (10 km)

 1. Emmy Vink
 2. Willian Smits
 3. Gidie van Bijnen

14-1-2018 © tekst Thom Blankers, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee