Met honderdelf reizigers naar Napels

Harmonie Drunen heeft een druk programma dit jaar. Het 175-jarig bestaan wordt gevierd met diverse activiteiten en concerten en voor november staat Memories and Dreams weer in de planning. Maar eerst gaat het Symfonische Blaasorkest (SBO) van Harmonie Drunen, Napels en omgeving onveilig maken.

 

Veel jeugd
Afgelopen woensdagavond een halve repetitie. Buiten staan enkele medereizigers, waaronder beschermheer Henk Willems, te wachten tot ze naar binnen mogen, terwijl ze in het donker genieten van ‘Moment voor Morricone’. Het 90-koppige orkest past maar net in de Brugzaal, die vanwege de verbouwing van de Voorste Venne vol staat met opslag van allerlei spullen. Opvallend veel jeugd! Er is onlangs een groep van 15 jonge muzikanten aangesloten bij het SBO. Dat zorgt ervoor dat ook bij deze reis, net als in 1993 bij de tournee naar Amerika, alle leeftijden goed vertegenwoordigd zullen zijn.

Reiscommissie presenteert
De reiscommissie bestaat uit vier jonge vrouwen die al heel wat muzikanten- en bestuursjaartjes bij Harmonie Drunen erop hebben zitten. Gwen van der Drift, Miriam Berger, Rianne Rodenburg en Saskia van Loon. Ze worden ondersteund door Dorith, een Nederlandse die in Italië woont en die onmisbaar is als het gaat om het vinden van de juiste accommodaties en het nodige vertaalwerk. De dames hebben al heel veel werk verricht en presenteren vanavond het complete programma. Dat loopt van vrijdag 27 april tot en met vrijdag 4 mei wanneer, als het goed is, alle 111 deelnemers weer veilig in Drunen arriveren.

Amalfi
Het programma ziet er zeer aanlokkelijk uit. Er zijn mooie concertlocaties gevonden, van een abdij tot en met een arena. Ook de hotels en lunchplekken zijn zorgvuldig uitgezocht, met als hoogtepunt een uitgebreide, typisch Italiaanse lunch in een olijfboomgaard. Daaromheen wachten de reizigers de meest exclusieve en magische ervaringen. Een bezoek aan Pompeï hoort daarbij, een boottocht langs de Eolische eilanden, een bustocht langs de beroemde kust van Amalfi en een panoramische wandeling inclusief lunch voor de liefhebbers. En wat dacht je van een heerlijk tartufo-ijsje op een zonnig terras in het lieflijke plaatsje Tropea?

Met 140 man in arena
De reiscommissie is lyrisch over de ingeplande samenwerking met het Orchesta di Fiati van het conservatorium van Vibo Valentia, dat samen met het SBO zal repeteren en concerteren. Stel je voor, met 140 blazers en slagwerkers in een arena, met de zon op je bol en een verkoelend zeewindje rond de oren. Wat zal dat fantastisch klinken en wat zullen de muzikanten en het publiek daar een plezier aan beleven.

Kleine tegenvaller
Er is al een hele tijd gespaard om dit uitje te kunnen bekostigen. Maar na alle zoet komt de commissie nu toch met enig zuur op de proppen. Het bleek niet zo eenvoudig om voor het grote gezelschap vliegtickets te boeken. Maatschappijen durven de gok van een grote groep niet aan voor een lage prijs. Als er iets tussen komt en de reis gaat onverhoopt niet door, dan zitten ze met een leeg vliegtuig. Na veel onderhandelen is het uiteindelijke resultaat dat alle deelnemers per persoon enkele tientjes extra zullen moeten bijdragen.

Vrachtwagen sponsor gezocht
Toch is er hoop dat deze extra kosten gedrukt kunnen worden. Er lopen verschillende acties, zoals de mogelijkheid om Italiaanse producten te bestellen. In het voorjaar komt er een Plantjesmarkt, bedrijven kunnen adverteren in het programmaboekje voor het Uitzwaaiconcert op 22 april en nog veel meer. Omdat alle instrumenten, concertpakken, muziekstandaard en grote koffers vervoerd moeten worden met een vrachtwagen, bestuurd door twee chauffeurs uit eigen gelederen, is de reiscommissie op zoek naar een bedrijf dat deze wil sponsoren. Geen geringe opgave.
Informatie over de reis en mogelijkheid tot sponsoring via www.harmonie-drunen.nl of via concertreishd@gmail.com

25-1-2018, tekst Annelies van der Sanden, foto’s José van Bokhoven

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee