16 januari 2018 |
0
0

‘Hoezo 700 jaar Heusden?’

In 2018 wordt uitvoerig stilgestaan bij 700 jaar Heusden. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Op donderdag 25 januari zal Hildo van Engen, hoofd van Streekarchief Langstraat Heusden Altena, ingaan op de achtergronden en betekenis van dit jubeljaar. De lezing wordt gehouden in de Donjon van abdij Mariënkroon, aanvang 19.30 uur.

 

In zijn lezing komen vragen aan bod zoals: wat gebeurde er eigenlijk in 1318? Heeft Heusden stadsrechten en zo ja, waar zijn ze? En wat is historisch gezien de binding tussen de verschillende kernen in de huidige gemeente Heusden? Toehoorders krijgen de antwoorden op deze en andere vragen niet cadeau: u gaat zelf aan de slag met historische teksten. Zo kunt u zelf bepalen wat er volgend jaar te vieren valt.
Kaarten á € 10,- reserveren is mogelijk via INFO@HONSOIRDE.NL

16-1-2018 © tekst stichting Honsoirde, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee