11 januari 2018 |
0
1

Expositie met imaginaire portretten en metaforen

Voor de eerste expositie van Honsoirde in dit nieuwe jaar zijn twee kunstenaars uitgenodigd die ieder op een eigen manier reflecteren op de hedendaagse maatschappij en de menselijke worstelingen die daarbij horen. Het zijn Jeanette van Dun en Gerard van Selst. De expositie in de Donjon-toren van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk  is van 21 januari tot en met 11 februari iedere zondag van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Toegang gratis.

Compostie

Jeanette van Dun verbeeldt met haar imaginaire portretten de gelaagdheid van de mens. Door te spelen met perspectief, de verzadiging van kleur en patronen, probeert zij de vervreemding van personen in de huidige maatschappij weer te geven. Haar werk ontstaat vanuit een onuitputtelijke fantasie. Beelden ontstaan vaak tussen slapen en waken en krijgen vorm in schetsen. Binnen dit voorbereidingswerk staan kleur en vorm vaak al vast. De compositie is een van de belangrijkste beginselen in haar atelier.  Voor meer informatie over deze kunstenaar, ga naar: http://www.jeanettevandun.nl

Scheppen van orde en rust

Beeldend kunstenaar Gerard van Selst gebruikt een grote diversiteit aan materialen en vormgeving als metaforen voor zaken uit de hedendaagse samenleving zoals, wanorde, verval van waarde en normen, ontkerkelijking en zelfverrijking. Het zaadje van de tweejarige plant Judaspenning ingebed in een toets van kaarsvet is kenmerkend voor de gedachtegang van de kunstenaar. Als het ware een hedendaagse zaadcel met potentie voor een nieuwe toekomst. Zijn werk kenmerkt zich door symbolische, spirituele en humoristische uitingen die met veel gevoel voor vormgeving architectonisch geordend zijn.  Het individualistische ik-tijdperk en de godsdienst ontluisterende samenleving geven alle aanleiding tot het scheppen van orde en rust. Op http://www.gerardvanselst.nl vindt u meer informatie over het werk van Gerard van Selst

Voor informatie kunt u bellen iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur naar tel. 073-5115040, of een e-mail sturen naar: info@honsoirde.nl.

11-1-2018 © tekst en foto’s Honsoirde

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee