Digicafé in Bibliotheek Drunen

Hoe Skype ik met mijn zus? Hoe stel ik op Facebook in wie mijn berichten kan lezen? Hoe zet ik een e-book van de bibliotheek op mijn e-reader? Waar vind ik handige apps en hoe installeer ik ze op mijn smartphone of tablet? Deze en andere vragen kunnen gesteld worden tijdens het Digicafé, dat elke dinsdagochtend in de Bibliotheek Drunen wordt gehouden.

Het Digicafé wordt georganiseerd door de Bibliotheek Heusden in samenwerking met Seniorweb Heusden. Samen zetten zij zich in om de inwoners van de gemeente Heusden te ondersteunen in de digitale wereld. Tijdens deze open inloop kunnen vragen gesteld worden over het gebruik van digitale media, zoals een tablet, e-reader, smartphone, laptop, computer, internet en social media.

 

Gratis computercursussen

Tijdens het Digicafé is het ook mogelijk om een online computercursus te volgen. Voor iedereen die graag de eerste stappen wil zetten met de computer, internet en/of social media is dit een mooi begin. Deze eenvoudige individuele online cursus kunt u op eigen tempo volgen, waarbij u ondersteuning krijgt van onze vrijwilligers. Na afloop krijgt u van ons een  certificaat Klik & Tik van Oefenen.nl. U kunt gebruik maken van een laptop van de bibliotheek. Voor het volgen van deze gratis online cursus moet u zich van te voren even opgeven.

 

Welkom

Iedereen is van harte welkom met vragen. Neem eigen apparatuur, zoals een tablet, smartphone of e-reader mee. Of een laptop voor advies bij het overzetten van een e-book naar een e-reader. Verder is het voor biebleden handig om hun bibliotheekpas en inloggegevens voor e-books bij de hand te hebben. Ook voor vragen over de Seniorweb-tabletlessen of de lessen over DigiD kunt u hier terecht.

Het Digicafé in de Bibliotheek Drunen is elke dinsdagochtend geopend aan de Rooseveltstraat 32 van 10:00-11:30 uur. Uiteraard is de gratis koffie / thee inbegrepen. Gratis en vrijblijvend toegang.

8-1-2018 © tekst en foto bibliotheek Heusden

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee