22 december 2017 |
0
0

Nieuwjaarsreceptie in nieuw dorpshuis Haarsteeg

De vrijwilligers van de stichting Hart voor Haarsteeg nodigen alle inwoners van Haarsteeg uit voor een nieuwjaarsreceptie op 7 januari, om samen te proosten op een bruisend 2018! Tijdens deze receptie worden alle inwoners ook bijgepraat over de nieuwe ontwikkelingen binnen de stichting en het dorpshuis van Haarsteeg.

Begin oktober kwamen zo’n 240 inwoners bijeen in De Haarstek nadat de noodklok werd geluid. De verwachting was dat met het verdwijnen van een groot deel van de horeca in Haarsteeg, ook de leefbaarheid van het dorp zou worden aangetast. Sinds die bijeenkomst is er veel gebeurd.

Met de oprichting van de stichting Hart voor Haarsteeg is een groep van zo’n 50 vrijwilligers zeer voortvarend aan de slag gegaan met onder andere als resultaat dat in januari het nieuwe dorpshuis/dorpscafé haar deuren opent.

 

Nieuwe start- nieuwe naam

Het nieuwe dorpshuis/dorpscafé wordt gevestigd in het pand waar tot voor kort Partycentrum De Hut zat. Een groot aantal bedrijven, verenigingen en inwoners van Haarsteeg is bereid gevonden om gezamenlijk het pand te kopen, met als doel er een bruisend dorpshuis van te maken. Het besluit voor de daadwerkelijke aankoop wordt echter pas in augustus 2018 genomen, tot die tijd wordt het pand gehuurd.

Het dorpshuis biedt weer een dak aan verenigingen die ‘dakloos‘ zijn geworden en een ontmoetingsplek voor de inwoners. Voor de exacte invulling hiervan wordt nauw samengewerkt met de gemeente Heusden en de Haarstek (het huidige buurthuis van Haarsteeg). Naast het dorpshuis komt er ook een dorpscafé waar je terecht kunt van feest tot koffietafel.

De naam van het nieuwe dorpshuis/dorpscafé is ‘De Steeg‘. Een korte krachtige naam die lekker in het gehoor ligt. De Steeg is ook een verwijzing naar de smalle dorpswegen, net zoals in de dorpsnaam Haarsteeg.

 

Leefbaarheid in Haarsteeg

Naast het nieuwe dorpshuis is de stichting Hart voor Haarsteeg ook op andere fronten actief om de leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Zo heeft de werkgroep Verkeer & Openbare ruimte zich verdiept in het project GOL (Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat). Hiervoor heeft de werkgroep een zienswijze ingediend bij het College van Gedeputeerde Staten om een aantal kritieke verkeerssituaties in Haarsteeg onder de aandacht te brengen.

De werkgroep Zorg werkt mee aan een initiatief van De Haarstek om een kookclub op te richten. Daarnaast bieden zij ondersteuning aan de KBO bij activiteiten gericht op senioren.

De Steeg opent zondag 7 januari om 15.00 uur haar deuren aan de Mr. Prinsenstraat 38 in Haarsteeg voor alle inwoners van Haarsteeg.

22-12-2017 © tekst en afb. werkgroep Communicatie, stichting Hart voor Haarsteeg

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee