01 december 2017 |
0
0

Lichtjesavond op Drunense begraafplaats Duynhaeghe

Zondagavond 10 december houdt de gemeente Heusden een Lichtjesavond op de begraafsplaats Duynhaege in Drunen, die op deze avond sfeervol verlicht is met honderden kaarsen en fakkels. Van 18.30 tot 20.00 uur kunt u er terecht in de ontvangstruime op de begraafplaats, om uw dierbaren te herdenken, een wenskaartje in te vullen of naar passende muziek te luisteren.

Volgens de communicatiemedewerker van de gemeente wordt de lichtjesavond georganiseerd in het kader van Wereldlichtjesdag. “Deze dag is wereldwijd in het leven geroepen ter nagedachtenis aan een overleden kind. Met onze lichtjesavond trekken we het breder en staan we stil bij het overlijden van een dierbare. De bijeenkomst wordt voor de tweede keer georganiseerd, vorig jaar was het op de begraafplaats in Heusden, dit keer in Drunen. De lichtjesavond is van 18.30 – 20.00 uur. Mensen kunnen gewoon inlopen, er is geen vast programma. Rond 19.00 uur spreekt wethouder Wim van Engeland een woordje en wordt er centraal een vlam ontstoken op de begraafplaats. Daarnaast zorgt het Dickensensemble met een koor uit Vlijmen voor ‘warm klinkende’ muziek op deze avond en brengt Johan van Tuyl liederen ten gehoor, waarbij hij zichzelf begeleidt op de gitaar.”

Het gebouw op de begraafplaats is gebouwd in de stijl van de Bossche School en ontworpen door architect Van der Laan. Het heeft een serene uitstraling, wat zeer goed past bij een herdenking als Lichtjesavond.

1-12-2017 tekst Rieky Schalken, foto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee