16 december 2017 |
0
0

Licht in de duisternis

Een avondvullend programma vrijdagavond 15 december in Heusden-vesting, dat in het teken stond van ‘Licht in de duisternis’. Letterlijk gebeurde dat met de officiële opening van het Lichtfestival op de Vismarkt, figuurlijk in de Open Hof, met het doel het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen. Maar ook met de Night of the Light in de Grote of Catharijnekerk, waar ontmoeten en bezinnen centraal stonden.

Voor de liefhebbers van meer aardse zaken bestond de gelegenheid voor Candlelight Shoppen of het bezoeken van het kerstconcert op de Vismarkt met kinderkoor De Fontein, het Gospel Boulevard-koor, zangeres Pearl Jozefzoon en zanger Grad Damen. De organisatie van dit zeer sfeervolle en drukbezochte evenement was in handen van diverse sociaal-culturele en religieuze organisaties. Licht op de vesting, dat vrijdagavond door wethouder Margo Mulder geopend werd, is een tweejaarlijks festijn, waarbij objecten, kunstwerken en markante punten op bijzondere wijze verlicht worden en dat nog tot en met 7 januari duurt. Fotograaf Ad van Kessel, die een sfeerimpressie maakte, vindt de scheepswerf het meest aansprekende lichtobject.

 

16-12-2017 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee