10 december 2017 |
0
0

Kerstconcert Schola Juventatis in abdij

Op 22 december geeft Schola Juventatis een kerstconcert in de kapel van abdij Mariënkroon, onder auspiciën van culturele vereniging Honsoirde.

Schola Iuventatis is een kerkkoor dat onlosmakelijk verbonden is met de Kathedrale Basiliek van Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. De Schola Iuventatis werd in 1998 opgericht en bestaat uit ongeveer 10 meiden van tussen de 15 en 20 jaar die wekelijks op zondag samen met de Schola Maior of Schola Puerorum optreden in de kathedraal, maar ook zeer regelmatig zelfstandig naar buiten treden. Zo werkte de groep mee aan uitvoeringen van ‘In memoriam Anne Frank’ van de Engelse componist Howard Goodall en aan het ‘Stabat Mater’ van de Brabantse componist Andries Clement. Daarnaast gaf de Schola Iuventatis in het verleden ook zelfstandig concerten met o.a. uitvoeringen van de ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten.

Het kerstconcert wordt gedirigeerd door Jeroen Felix en het koor wordt begeleid door solist Valérie Rijckmans op de Harp.

Aanvang 20.00 uur, toegang € 12,50. Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@honsoirde.nl.

10-12-2017 © foto Schola Juventatis

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee