03 december 2017 |
0
2

Spetterend Kerstconcert voor ouderen

Wat Bezielt Heusden brengt ‘Kerst op de Vismarkt’ tijdens Candle Light Shopping op 15 december. Aan dit concert werkt een aantal bekende artiesten mee, zoals het landelijk bekende koor Gospel Boulevard met haar eigen begeleidingsband, onder leiding van André Bijleveld, zangeres Pearl Jozefzoon, finaliste van The Voice of Holland, Grad Damen, vermaard zanger van het levenslied uit Heusden en het altijd verrassende kinderkoor De Fontein uit Genderen. De presentatie van het concert is in handen van Manuel Venderbos, bekend van de EO en BNN.

Een verhaal van hoop

Tijden het kerstconcert op de Vismarkt sluit ‘Wat bezielt Heusden?’ alvast aan op het jubileumjaar van de Gemeente Heusden, dat twee weken later van start zal gaan, want in 2018 zal Heusden vieren dat ze 700 jaar stadsrechten heeft. “Tijdens het concert trekken we op zevenmijlslaarzen door zeven eeuwen Heusden heen. De geschiedenis van Heusden is een geschiedenis die vele hoogtepunten, maar ook grote dieptepunten heeft gekend. De reis door de tijd wordt ondersteund met (oud) beeldmateriaal dat wordt geprojecteerd op een groot scherm.

Parallel aan de geschiedenis van Heusden wordt het kerstverhaal verteld; het verhaal van licht dat gaat schijnen in donkere tijden. Het verhaal van hoop ook, die telkens weer opbloeit. Deze twee verhalen zullen uiteindelijk samenvallen in één verhaal dat wordt omlijst door swingende gospel, ontroerende liederen en de schitterende kerstmuziek.

Aandacht voor ouderen

Voorafgaande aan het concert op de Vismarkt wordt ervan af 17.00 uur een gezellige activiteit voor ouderen georganiseerd in de Open Hof, Breestraat 10 in Heusden, in samenwerking met de J.F. van de Poel Stichting. Na onder andere een lekkere maaltijd zijn er op de Vismarkt gereserveerde zitplaatsen voor ‘onze’ senioren beschikbaar. Wilt u hierbij zijn, dan kunt u zich opgeven bij Sjaantje van der Stelt (0416-661122).

Opbrengst voor Stichting Ontmoeten

‘Wat bezielt Heusden?’ verbindt ook dit jaar weer een goed doel aan haar project. Dit jaar is dat Stichting Ontmoeten Heusden. Tijdens het concert zal er daarom ook aandacht worden besteed aan het thema eenzaamheid en zal er een collecte zijn voor Stichting Ontmoeten. Meer informatie vindt u op  www.ontmoetenheusden.nl.

Start tweejaarlijks Lichtfestival

Na het concert zal het tweejaarlijkse Lichtfestival ‘Licht op de Vesting’ van start gaan. Rond 22.00 uur zal het festival op spectaculaire wijze worden geopend, waarna drie weken lang een mooie route langs de verlichte objecten in Heusden kan worden gelopen.

Night of Light in de Catharijnekerk

Iedereen is na het concert welkom in de mooie Grote of Catharijnekerk aan de Burchtstraat, waar een Night of Light zal worden gehouden. Wie wil, is van harte welkom om in de kerk een kaarsje aan te steken. Er is daar ook ruimte voor ontmoeting, gebed en bezinning.

Interkerkelijke samenwerking

Bijzonder is ook de samenwerking tussen de Protestantse Gemeente en de Parochie Wonderbare Moeder. Voor het eerst draagt een grote kerstviering op de Vismarkt een interkerkelijk karakter.

Programma

Het voorprogramma begint om 19.30 uur. Het hoofdprogramma gaat officieel om 20.00 uur van start en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Kom op tijd, want we verwachten nog meer bezoekers dan tijdens de Kerst op de Vismarkt van twee jaar geleden.

Gratis toegang en parkeren

Dankzij bijdragen van aangesloten kerken, gulle sponsors en allerlei acties is de toegang tot Kerst op de Vismarkt voor iedereen gratis. Wel hopen we op een grote opbrengst voor de Stichting Ontmoeten. Tenslotte een tip: parkeren kunt u het beste doen op een van de parkeerplaatsen buiten de vesting. Meer informatie vindt u op www.watbezieltheusden.nl of via Facebook: Meer informatie vindt u op www.watbezieltheusden.nl of via Facebook: www.facebook.com/wbhheusden.

3-12-2017 © tekst Peter van Harten, foto Vismarkt Pim Westerlaken

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee