22 december 2017 |
0
0

“Gerard Verhoeven verdient een lintje”

Dag en nacht staat Gerard Verhoeven, al vanaf 1973, klaar voor SC Elshout als jeugdleider en jeugdtrainer, leider bij de senioren, scheidsrechter, algemeen bestuurslid en commissielid. Hij doet ook het onderhoud van de accommodatie van de voetbalvereniging, is lid van de kantinecommissie en de clubarchivaris. Tijdens de jaarlijkse Kerst-Inn van voetbalafdeling van Sportclub Elshout op donderdag 21 december, werd hij in het zonnetje gezet en ontving hij uit handen van locoburgemeester/wethouder Margo Mulder een koninklijke onderscheiding en de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Volgens wethouder Margo Mulder is Gerard een begrip in de club. Zij noemde hem: “Een man zonder wie deze club niet had gedraaid en gepresteerd zoals het nu gegaan is. Een baken in alle tijden waarop je kunt bouwen.” Grappig ook dat ze zei dat als de club hem betaald zou hebben voor alles wat gedaan heeft, de club allang failliet zou zijn. “Onbetaalbaar” en ook nog eens behept met een goed humeur, pedagogische kwaliteiten en een positieve uitstraling. Stoere jongeren die last hadden van zenuwen voor een wedstrijd gaf hij een tabletje, een placebo dat ‘echt’ werkte tegen de nervositeit.

Beste voetbalveld in Drunen

De beregening van de voetbalvelden in Elshout gebeurt nu volledig geautomatiseerd, maar in de tijd dat het nog handmatig moest gebeuren, lag het Elshoutse voetbalveld er dankzij deze bijzondere vrijwilliger er het beste bij van alle voetbalvelden in de voormalige gemeente Drunen. Sinds Gerard met pensioen is, brengt hij volgens de wethouder zijn tijd grotendeels door bij de sportclub. “Vaste prik is de woensdag. Dan verricht hij samen met Sjaak, Rini, Jos en Toon allerlei hand en spandiensten op terrein en accommodatie.” Verhoeven is van alle markten thuis en zorgt als dat zo uitkomt op feestjes ook voor verhoging van de feestvreugde. Dat er na ruim 40 jaar inzet voor de voetbalvereniging, in weer en wind, gezegd wordt: “Dat verdient een lintje”, is volgens de wethouder niet vreemd en zij voegde de daad bij het woord en vertelde dat het Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft behaagd hem om te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

22-12-2017 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee