13 december 2017 |
0
0

Casper en Julia, jeugdburgemeester en loco

Woensdagavond 13 december vond in het gemeentehuis de presentatie plaats van de kinderen die zich kandidaat hadden gesteld voor de functie van jeugdburgemeester.

Terwijl ouders, grootouders en andere belangstellenden op de openbare tribune een kopje koffie of iets anders dronken was het in de hal een nerveus heen en weer geloop. Vlug werd de tekst voor de presentatie nog even doorgenomen. Maar liefst 21 Kinderen hadden zich aangemeld. Om 19.00 uur was de jongen die het spits af moest bijten, nog niet gearriveerd. Wellicht opgehouden door het slechte weer. Burgemeester Roel Augusteijn vertelde erg nieuwsgierig naar wat de avond zou gaan brengen, omdat deze verkiezing ook voor hem een nieuw fenomeen is.

De presentatie is net begonnen of de jongen die het spits mocht afbijten, komt alsnog binnen. Hij is helemaal vergeten dat het verkiezingsavond is en eigenlijk heeft hij zich amper voorbereid. Met zo’n opstelling maakt hij niet de indruk het ambt van jeugdburgemeester te ambiëren.

In rap tempo zetten vervolgens de kandidaten hun standpunten uiteen. Soms stokt de spreker of spreekster, omdat hij of zij de tekst door alle zenuwen voor het optreden in de echte raadzaal van de gemeente Heusden even kwijt is.

Als alle kandidaten aan het woord geweest zijn, gaat de selectiecommissie, bestaande uit burgemeester Roel Augusteijn, wethouder Wim van Engeland en namens de scholen Gerrit Jan Boomaars, zich beraden. Ondertussen geven de bijna ‘oude’ jeugdburgemeester en de loco een presentatie over wat het jeugdburgemeesterschap inhoudt en vertellen over wat en hoe zij dat het afgelopen jaar beleefd hebben.

Juryvoorzitter burgemeester Augusteijn zegt dat het voor de jury al snel duidelijk was wie de winnaars zijn. Casper Heuverling en Julia Kleijnen zullen het komende jaar op veel plekken en evenementen in onze gemeente acte de présence geven.

13-12-2017 © tekst en foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee