04 december 2017 |
0
2

“Als iemand deze speld verdient, is het Willem”

Willem Fontijn kreeg maandag 4 december de zilveren KBO-speld uitgereikt in buurthuis De Korf vanwege zijn vele verdiensten voor KBO Vlijmen-dorp.  Fontijn stopte in maart met zijn bestuurslidmaatschap -zijn maximale termijn was verstreken-, maar is nog steeds benaderbaar voor vele hand- en spandiensten. Volgens voorzitter Arnold Reijnen is hij voor menig nieuw bestuurslid de vraagbaak en wegwijzer. “Hij weet veel van de vereniging en praat graag nieuwe (bestuurs)leden bij. Hij is en blijft lid van KBO Vlijmen-Dorp en bij de meeste activiteiten aanwezig om altijd de helpende hand te bieden.”

Van 2008 tot en met maart 2017 is Willem Fontijn lid van het bestuur van de afdeling Vlijmen-dorp geweest. “Hij deed de ledenadministratie, zorgde voor de verspreiding van het tijdschrift ONS, zocht en vond sponsors en haalde advertenties binnen.” Ook was hij verantwoordelijk voor de ledenadministratie via het bijhouden van de gegevens in het LeaWeb-programma. “Dat deed hij zo goed dat hij in de regio cursussen gaf aan andere afdelingen ‘Hoe te werken met LeaWeb’.”

Fontijn wist altijd zeer voordelig kerstpresentjes voor de leden in te kopen en een attentie voor de vrijwilligers. En alle nieuwkomers binnen de vereniging wachtten een warm welkom. “Elk nieuw lid werd door Willem persoonlijk bezocht en werd uitvoerig voorgelicht over de KBO en onze vereniging. Hij werkte goed samen met de penningmeester om samen de incasso’s te regelen. En bij de meeste activiteiten was hij aanwezig om een helpende hand te bieden of bardiensten te draaien.” Tegen alle verwachtingen in regelde hij volgens de voorzitter toch weer de Museum Plus Bus, zodat een grote groep leden het Mauritshuis in Den Haag kon bezoeken. “Een van zijn laatste wapenfeiten was een geweldige bijdrage aan de realisatie van ons eerste Tijdschrift 2017. Als iemand deze ‘Zilveren Speld’ verdient, dan is het Willem Fontijn”, aldus voorzitter Arnold Reijnen in zijn toespraak.

4-12-2017 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee