29 december 2017 |
0
0

5e editie Kuijkse Stratenloop nieuwe stijl

Na een lange afwezigheid keerde de Kuijkse Stratenloop (KSL) vijf jaar geleden weer terug op de loopagenda. Niet zonder succes! Elk jaar weten honderden lopers het fraaie parcours in Nieuwkuijk te vinden. In 2018  vindt de KSL plaats op zondag 14 januari 2018.

Wat ooit begon als opvulling van de winterstop door voetbalvereniging Nieuwkuijk is inmiddels uitgegroeid tot een serieus evenement. Jong en oud weten het dorp in januari te vinden om de kerstkilo’s er weer af te lopen. Lid van de organisatie Werner Elshout vertelt enthousiast: “In januari ontbreekt het vaak aan leuke sportieve evenementen in de regio. Daarom kwamen we 5 jaar geleden weer op het idee om de Kuijkse Stratenloop te organiseren. Het is mooi om te zien dat het evenement elk jaar een stukje professioneler wordt. Zo wordt er inmiddels gelopen met chips en digitale tijdswaarneming.  Echter vinden we ook het gezellige karakter belangrijk. Daarom is bijvoorbeeld de loterij ook weer teruggekeerd na een jaar afwezigheid”.

Samenloop voor Hoop is dat jaar het goede doel
Met de KSL wordt ook elk jaar geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar is dat de jeugdeditie van de Samenloop voor Hoop. Dit 24-uurs wandelevenement  wordt 21 en 22 april in Nieuwkuijk gehouden om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De KSL wil dit mooie evenement graag ondersteunen.

D’n Berenpotrun, speciaal voor kinderen
Voor de kinderen is er weer de speciale d’n Berenpotrun. De verschillende leeftijdscategorieën worden uitgedaagd op rondes variërend van 600 meter tot 2.5 kilometer. Na afloop staat er iets lekkers en een mooie herinnering op de jeugdige lopertjes te wachten.  Om 11.00 uur start het onderdeel voor de jongste jeugd.

ROAN-RUN, zowel leuk voor recreatie- als prestatieloper
De junioren en senioren kunnen met elkaar de strijd aan gaan bij de ROAN-run. Voor recreanten is het ook mogelijk om 2,5, 5 of 7,5 kilometer te lopen. De winnaar bij de 10 km voor mannen was vorig jaar Roosendaler Jeroen van Damme. Bij de vrouwen ging Marjon van de Wansum met het eremetaal terug naar huis. De junioren starten om 11.30 uur, de wedstrijdloop om 12.00 uur en de recreantenloop om 13.30 uur.

Inschrijven kan online!
Inschrijven kan via www.kuijksestratenloop.nl of op de dag zelf in de kantine van v.v. Nieuwkuijk.

29-12-2017 © tekst Thom Blankers, foto’s KSL

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee