18 november 2017 |
0
0

Onthulling kletsplek op Vlijmens Plein

Onthulling kletsplek op Vlijmens Plein

Het Plein in Vlijmen heeft op 18 november een echte Kletsplek gekregen, een initiatief van de Stichting Vlijmense Verhalen. Een bont gezelschap had zich voor de officiële onthulling van de kletsbankjes en -steen zaterdagmiddag op het Plein verzameld voor de ínwijding van deze plek door pastoor Lebrun, schutsverenigingen Barbara en Onze Lieve Vrouwe en wethouder Mart van der Poel.

Aan praat deze middag geen gebrek op de Kletsplek van het vernieuwde Plein in Vlijmen. Zo voerden oud-beheerders van buurthuis De Korf Gerrit Nooyen en Adri van Kessel, Vlijmenaar Jan Coensen, verhalenverteller IngerMarlies Leeuwenburgh en wethouder Mart van der Poel het woord over de zogenaamde oude ontmoetingsplek waar vroeger Vlijmenaren het wel en wee van het dorp met elkaar deelden. De initiatiefnemers hopen dat het weer een plaats voor jong en oud wordt om elkaar te ontmoeten. Een plek ook die een bijdrage levert aan de onderlinge communicatie in het dorp Vlijmen. Jeugdherinneringen werden opgehaald en Coensen refereerde aan de V1 die in de Tweede Wereldoorlog in het centrum van Vlijmen gevallen is. De open plek die de bom veroorzaakte werd later omgevormd tot het Plein.

 

Historie

Met name veel oudere Vlijmenaren woonden de onthulling van de nieuwe kletsplek door wethouder Van der Poel bij. Over de historische betekenis en waarde van de kletsplek zijn de meningen verdeeld. “Het Plein bestond vroeger voor de oorlog nog niet en op de plaats waar de bankjes nu staan, was vroeger een rangeerstation voor de tram”, aldus enkele ‘andersdenkenden’. Of er op de nieuwe plek veel gepraat en geroddeld gaat worden, zal de toekomst uitwijzen.

18-11-2017 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee