09 november 2017 |
0
0

Kunst en muziek in Lutherse kerk

Kunst en muziek in Lutherse kerk

Kees de Kloet

Op zondag 19 november presenteert Groots Art Design in samenwerking met Bibliotheek Heusden en het Heusdens Buro voor Toerisme een kunstmatinee Silenzio in het Luthers kerkje. Het is de start van de gelijknamige expositie die duurt tot en met 10 december.

Hedendaagse beeldende kunst en barokmuziek smelten samen in de sfeervolle en serene ambiance van het intieme kerkje. Deelnemende kunstenaars zijn: Els Binnendijk, katoen op stramien, Kees de Kloet, beelden in steen en keramiek, Ton van Os, schilderijen en Bowe Roodbergen, handgemaakte lampen.

Elisabeth Eyl, kunsthistoricus/directeur Bibliotheek Heusden verzorgt de inleiding. Tijdens twee concertjes spelen Marike Tuin op cello en Joop de Zwart op orgel ‘de sterren van de hemel’. Zij zullen werken van onder andere Benedetto Marcello, Girolamo Frescobaldi en Giovanni Maria Casini ten gehore brengen, alsook delen uit cellosuites II, III en V van J.S. Bach.

Kunstenaars Kees de Kloet en Ton van Os vertellen over wat hen inspireert. Van elke kunstenaar is een werk in de kerk aanwezig. Nadere kennismaking met de kunstenaars en hun werk halverwege de matinee in de galerie.

Kunstmatinee Silenzio duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Luthers kerkje, Putterstraat 32 te Heusden. Entree € 7,00. Te reserveren aan de balie van het Heusdens Bureau voor Toerisme (of via info@hbtehusden.nl) of via www.grooots.com. De expositie Silenzio duurt tot en met 10 december. Voor informatie: www.grooots.com, Breestraat 23, 5256 ED Heusden. Elke zondag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

9-11-2017 © tekst en foto’s HBT

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee