27 november 2017 |
0
0

KO’s voor Heusdense brandweerlieden

In het bezoekerscentrum van Heusden vond op vrijdag 24 november de jaarlijkse waardering plaats voor de vrijwilligers van de brandweerposten in de gemeente Heusden. Diverse jubilea konden er gevierd worden en daarnaast namen ook twee brandweervrijwilligers afscheid. In de middag was dat Leo Kleian, de oprichter van het fenomeen Jeugdbrandweer, die vanwege zijn verdienste benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

In de avonduren was dat Theo Buijs. Beiden kregen deze koninklijke onderscheiding omdat ze hun sporen hebben verdiend op het gebied van de openbare veiligheid. Niet alleen met de gebruikelijke hulpverleningstaken van de vrijwillige brandweer, maar ook op het gebied van waterongevallen op en onder water. Buijs vertrekt naar Ammerzoden en wordt daar beroepsbrandweerman.

Waarnemend burgemeester Augusteijn reikte de onderscheidingen uit.

25-11-2017 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee