13 november 2017 |
0
0

Inwoners Haarsteeg willen eigen café-dorpshuis

Inwoners Haarsteeg willen eigen café-dorpshuis

Voormalig partycentrum De Hut in Haarsteeg kopen en daar een bloeiend café-dorpshuis van maken, is de optie van de Stichting Hart voor Haarsteeg (i.o.). Zondag 12 november kwamen circa 350 belangstellenden, waaronder diverse raadsleden bij De Hut bijeen, om over de plannen te praten. Inmiddels loopt de intekenactie voor aandeelcertificaten als een speer, er hebben al meer dan 50 mensen gebruik van gemaakt.

Margo van Delft van de stichting over de plannen: “Met het wegvallen van een aantal horecagelegenheden in het dorp bestaat de noodzaak om te zoeken naar een accommodatie waar:
– alle bestaande activiteiten en evenementen kunnen plaatsvinden;
– alle verenigingen uit Haarsteeg een passende accommodatie hebben;
– een horecagelegenheid blijft bestaan in Haarsteeg;
– een bloeiend dorpshuis kan blijven bestaan;
– een goede ontmoetingsfunctie is voor alle bewoners van Haarsteeg.

 

Wat is ons doel met de locatie?
Met behulp van alle inwoners, verenigingen en ondernemers De Hut kopen en er een bloeiend café-dorpshuis van maken. Met als voorwaarde dat alle Haarsteegse verenigingen, activiteiten & evenementen er kunnen plaatsvinden.

 

Steun uit alle hoeken
In de voorbereidingen heeft de werkgroep met veel partijen aan tafel gezeten en hebben intentieovereenkomsten gesloten met:
– familie van Helvoort (eigenaren van het pand De Hut)
– stichting De Haarstek
– gemeente Heusden
– familie Profittlich (Nancy & Marco die het café-dorpshuis willen exploiteren)
– omvangrijke groep van ondernemers

 

Hoe kunnen we dat doel bereiken?

Dit kan alleen met het enthousiasme, helpende handjes, aanwezigheid bij activiteiten, feestjes, maar zeker ook de financiële ondersteuning van alle inwoners. Wanneer we samen vóór 1 januari 2018 € 100.000,- bij elkaar krijgen, kunnen we De Hut kopen.

 

Hoe werkt het?
Door een aandeelcertificaat te kopen van € 1.000,- word je mede-eigenaar worden van De Hut. Je kunt dit bedrag natuurlijk ook samen met een vereniging, vrienden en/of familie bijeen leggen. Zondagmiddag hebben we al voor € 50.000,- aan toezeggingen mogen ontvangen, waarbij De Haarstek de eerste € 1.000,- heeft ingelegd!

Hoe je je steentje bij kunt dragen? Wil je weten hoe de aandeel certificaten in zijn werk gaan, mail naar hartvoorhaarsteeg@gmail.com en je ontvangt uitgebreidere informatie van ons. Wij hopen op ieders bijdrage”, aldus Margo.

De stichting heeft 50 vrijwilligers bereid gevonden om de kar mee te trekken. Zij zijn verdeeld over de volgende 5 werkgroepen: Communicatie, Multifunctionele Ontmoetingsplek, Activiteiten en Evenementen, Verkeer en Openbare Ruimte en Zorg en Vrijwilligers. Zij hopen voor 1 januari het benodigde geld van de inwoners binnen te halen, zodat ze zo snel mogelijk kunnen beginnen. Wordt vervolgd.

13-11-2017 © tekst van de redactie, afb. Stichting Hart voor Haarsteeg (i.o.)

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee