18 november 2017 |
0
0

Impressie van JAPAN-dag

Het Centrum voor de Kunsten ‘de Aleph’ in Drunen hield op zaterdag 18 november een JAPAN-dag met tal van activiteiten. Een korte impressie van Rose-Marie Bedaux, docente van de jeugdtheaterklas van de Aleph.

“Vanaf de straat zijn de Japanse drums van de slagwerkworkshop al te horen. Eenmaal binnen bij de Aleph kijk je je ogen uit; overal is iets te doen en te zien! Jong en oud, families, vrienden en eenlingen lopen door elkaar, van de ene workshop naar de andere. Bij ‘leerbewerken’ worden heel veel portemonneetjes gemaakt, bij ‘Manga tekenen’ wordt geconcentreerd getekend met als inspiratie de Japanse vlag. De vliegeraar Rob helpt om van de teken-ontwerpen vliegers te bouwen, die ook echt opgelaten worden buiten. Bij ‘theater’ beelden de kinderen in slow-motion een gevecht uit zoals we die eerder bij de openingsact JiuJitsu zagen. Tijdens de ‘Haiku workshop’ kun je in een klein zen-momentje een Haiku (klein gedichtje) schrijven. Kortom; een heel sfeervolle, gezellige dag met blije gezichten, afwisselende workshops en zélfs karaoke ontbrak niet! Heb je de JAPAN-dag gemist? In februari is er een herkansing. Dan organiseert de Aleph een themadag rondom kunstenaar Gustav Klimt.”

18-11-2017 (c) foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee