25 november 2017 |
0
0

Feeërieke intocht van Sinterklaas in Vlijmen

De Werkgroep Nationale Feestdagen Vlijmen en de Ondernemersvereniging Groot-Vlijmen zorgden vrijdag 24 november in het begin van de avond voor een feeërieke intocht. De komst van de Goedheiligman in de vesting ging dit jaar gepaard met een parkeerbonnenregen, de intocht in Vlijmen met een betoverende lampionnenoptocht in een flikkerende lichtjesentourage.

Sinterklaas met zijn gevolg werd op het Burgemeester van Houtplein op de Vliedberg opgewacht door hoopvol gestemde kinderen met spannende snoetjes en voorzien van lichtgevende lampionnen. Na welkom geheten te zijn, vertrok in optocht, voorafgegaan door twee agenten op motoren, voorzien van flikkerlampjes, een stoet richting het vernieuwde Plein in Vlijmen met Sinterklaas in een eveneens met lichtjes versierde koets. Ook daar stond een grote vrachtwagen van de firma Kivits klaar om als een waardig en gezellig ontvangstpodium voor Sint en zijn gevolg te kunnen functioneren.

Verlanglijstjes

Onderweg bij ieder kruispunt stonden hordes kinderen, voorzien van lampionnen, en hun ouders gereed om zich bij de stoet aan te kunnen sluiten. Sint had dit jaar ontiegelijk veel Zwarte Pieten meegenomen om de wachtende en zoete kinderen langs de rijweg te kunnen belonen met de gebruikelijke pepernoten en ander lekkers. De bonte en gezellige lichtstoet eindigde op het Plein in Vlijmen-dorp waar hij wederom welkom werd geheten. Ook daar klopten vol verwachting vele kinderhartjes. Het bleef nog lang heel gezellig en Sinterklaas mocht heel veel tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst nemen. De organisatie kan terugzien op een goed georganiseerd, bijzonder leuk en aantrekkelijk festijn, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

 

25-11-2017 © tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee