07 november 2017 |
0
0

Eten is kunst

Eten is kunst

Bij de Aleph wordt samen eten tot kunst verheven! Op zaterdag 18 november kunt u van 17.30 tot 20.00 uur eten in Japanse sferen én heel wat wijzer worden over dit bijzondere land waar oude tradities en moderne innovatie hand in hand gaan.

Net als in de Japanse eet-cultuur gebruikelijk is worden de gerechten deze avond als een kunstwerk geserveerd; de smaakpapillen worden verwend en het oog wordt getrakteerd op prachtige kleurcombinaties, vormen en structuren. Onze kok Robert Richtersz heeft voor u een 7-gangen menu samengesteld waarin u vlees van de allerhoogste kwaliteit, (rauwe) vis, gevogelte zoals eendenborstfilet, groenten en natuurlijk soja, wasabi en gember kunt verwachten. (Of voor de kenners onder ons: Sashimi en Tataki, Miso soep, Tonkatsu, Sushi, Kamu Rosu en Matcha aisu). Tussen de gangen door zal Alexander Geraets, die naast Japans ook filosofie en antropologie studeerde, u bijpraten over de hedendaagse moderne cultuur in Japan. Interessant is hoe de ontwikkeling van de moderne cultuur en technologische innovatie in film, media, literatuur en artificiële intelligentie (robots) zich verhoudt tot de oudere, meer behoudende tradities. Deze tradities blijken een bron voor herinterpretatie juist in de moderne cultuur. Hoe dat precies zit krijgt u in 7 smakelijke uiteenzettingen te horen.

Voor deze maaltijd inclusief exposé dient u zich apart in te schrijven en wel voor woensdag 15 november in verband met de voorbereidingen. Deelname kost € 25,- Inschrijven kan via het formulier op de website www.de-aleph.nl of via info@de-aleph.nl

 

7-11-2017 © tekst en afb. de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee