27 november 2017 |
0
2

“Elkaar naar een hoger niveau tillen”

Collectief Brabant, een mix van Brabantse fotografen en kunstenaars, exposeerde zaterdag 25 en zondag 26 november op de gehele bovenverdieping van het stadhuis in de vesting.

De exposanten Arold van der Aa, Frans Artz, Desiree van den Bogaard, Ton Dirven, Janet de Graaf, Cees Mutsaerts, Stijn Rompa, Harrie Spapens, Monique Tjallema en Hans van der Ven hebben ieder een eigen stijl, invalshoek en kijk op het foto-en filmvak. De leden van het collectief komen maandelijks bijeen voor wat zij noemen: “Een ontdekkingstocht naar uitersten in de beeldende kunst”.

Op beide dagen bestond er behoorlijk veel belangstelling voor de expositie, waarschijnlijk ook een gevolg van het feit dat voor twee leden: Arold van der Aa en Hans van der Ven het een soort ‘thuisexpositie’ was. Van der Ven en Ton Dirven toonden hun kwaliteiten in de filmpjes die ze maken, de overige leden van het collectief showden hun mooiste foto’s uit hun oeuvre.

Volgens Arold van der Aa bestond er ook veel belangstelling vanuit collegaeclubs. “In Brabant zijn veel fotoclubs actief, die bij elkaar gaan kijken. Door aandacht voor elkaars werk te hebben, kun je elkaar ook naar hoger niveau tillen.” Collectief Brabant, dat voor het 4e jaar exposeerde, werkt in tegenstelling tot andere clubs niet aan de hand van thema’s. “Ieder doet er zijn eigen ding”, zegt wetplate-fotograaf Van der Aa. En dat heeft ook zijn charme.

27-11-2017 ©  tekst van de redactie, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee