07 november 2017 |
0
0

Edelsmeden is spelen met vuur

Edelsmeden is spelen met vuur

Op de Japan-dag die de Aleph op zaterdag 18 november organiseert kan jong en oud kennismaken met (edel)smeden onder leiding van Anton Schrauwen. Het vuur van de smidse zal de hele dag branden om het metaal zo heet te maken dat het vervormbaar is.

Door te werken met mallen van Ginkgo-blaadjes, de blaadjes van de Japanse notenboom of tempelboom, kan iedereen een koperen of geëmailleerde hanger maken. Voor de stoerdere onder ons is het ook mogelijk een eigen mes, dolk of zwaard te smeden. Daarvoor moet je wel behoorlijk aan de slag want het hete metaal zal dan op een aambeeld in de gewenste vorm geslagen moeten worden. Voor diegenen bij wie het vuurtje écht is aangewakkerd start aansluitend aan de JAPAN-dag de korte cursus Edelsmeden. Op drie donderdagavonden (23-11, 30-11, 07-12 van 19.30 tot 22.00 uur) en een dubbele les op zaterdag (09-12, van 10.00 tot 15.00 uur) maak je kennis met de verschillende technieken van het edelsmeden. Je werkt in een groep maar toch zelfstandig aan je eigen ontwerp en krijgt hierbij persoonlijke, deskundige begeleiding van Anton Schrauwen. Wil je zeker zijn van een plekje aan de smidse op de Japan-dag of in de korte cursus edelsmeden? Geef je op via het formulier op de website www.de-aleph.nl.

7-11-2017 © tekst en foto de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee