01 november 2017 |
0
0

Debatavond JongDMP

Debatavond JongDMP

Debatavond JongDMP meer dan geslaagd

Op 8 november organiseerde JongDMP een debatavond “Debatteer mee met JongDMP”. Het werd een meer dan geslaagde avond in het gemeentehuis in Vlijmen. Met een opkomst van ongeveer 30 personen, waaronder ook publiek, ouders en grootouders werd er stevig gedebatteerd over verschillende stellingen. De aanwezigen jongeren zorgden voor levendige discussies, nieuwe ideeën en input voor het verkiezingsprogramma van DMP Heusden.

De aftrap van de avond begon met een voorstelrondje en uitleg over JongDMP, wat onderdeel uitmaakt van de lokale politieke partij DMP Heusden. Om wat los te komen kregen de jongeren de gelegenheid om mee te denken over verkiezingsitems. Zo werd onder andere gesproken over de fietsveiligheid met name rondom scholen en betere verlichting onder viaducten. Maar ook de aanpak van overlast hondenpoep was een aandachtspunt. Het aantrekkelijk houden van kleine kernen voor jongeren, kwaliteit van het onderwijs, vrijwilligerswerk bij verenigingen en meer communicatie over activiteiten kwamen voorbij.

Daarna was het tijd om te gaan debatteren. De EU, vuurwerkoverlast, de gekozen burgemeester, het Run en de Voorste Venne waren onderwerpen die voorbij kwamen. Argumenten voor en tegen werden gedeeld, waarmee de groep twijfelaars (niet voor of tegen de stelling) overtuigd moesten worden. Een stemronde vormde het sluitstuk van het debat. Uiteindelijk bepaalde een vakkundige jury wie het beste debatteerde, waarbij werd gekeken naar presentatie, overtuigingskracht en samenhang in het verhaal. Margo kwam het beste uit de bus en ontving van de jury een boekje ‘Omdenken in communicatie’. Terugkijkend was het een fantastische avond, zoals een aantal jongeren het mooi omschreven. Dit smaakt zeker naar meer! Lijkt het jou ook leuk om mee te doen kijk dan op http://dmpheusden.nl/jongdmp voor meer informatie.

 

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee