20 november 2017 |
0
0

D66 Heusden in gesprek op Plein in Vlijmen

Leden van D66 Heusden gaan regelmatig in gesprek met de inwoners van de gemeente Heusden. Zaterdag 18 november waren dat fractieleider Han Vonk en Charlotte Jacobs, die op het Plein in Vlijmen veel bewoners spraken. Het Plein, dat langzamerhand zijn voltooiing nadert, ziet er fraai uit, tot genoegen van de inwoners en bezoekers. Desondanks zijn er ook punten van zorg, zoals de veiligheid van de voetgangers en de plaats van de fietsbeugels bij EMTÉ.

Het was onvermijdelijk dat de oversteekplaats op de Akkerstraat tegenover het toenmalige EMTÉ tijdelijk was verplaatst gedurende de herinrichting van het Plein. In de richting van de Mgr. Van Kesselstraat was toen waarschijnlijk de beste optie. Maar nu ziet het ernaar uit dat deze plaats definitief wordt, met alle gevolgen van dien. De automobilist die van de parkeerplaats komt, kijkt vooral naar auto’s, slaat rechtsaf en ziet de oversteekplaats over het hoofd. Wat de reden is waarom de oversteekplaats op die onlogische plek blijft liggen en niet wordt herplaatst naar zijn oorspronkelijk plek tegenover de Action, daarover gaat D66 Heusden in de raad kritische vragen stellen, net als over de volgende zaken.

Loop- en zebrapad terug naar oorspronkelijke plaats

Tot de herinrichting liep er een looppad over het midden van het Plein, van de oude EMTÉ naar de winkels aan de overkant. Het winkelend publiek blijft gewoontegetrouw dezelfde loop houden, steekt dus het plein en vervolgens de Akkerstraat over alsof het zebrapad er nog ligt. Levensgevaarlijk, vinden de bezoekers en D66 Heusden. Daarom gaat D66Heusden de gemeente voorstellen om het looppad weer door te trekken, zodat er veilige oversteek met het zebrapad ontstaat dat naar zijn oorspronkelijke plaats is teruggebracht.

 

Fietsbeugels en rolstoelgebruikers

Er zijn twee series fietsbeugels geplaatst bij EMTÉ, een schuin tegenover de hoofdingang én een naast de EMTÉ in de Monsieur van Kesselstraat. Maar daar liggen op de stoep ook de grote keien. Je zou maar slecht ter been of rolstoelgebruiker zijn. Dan moet je nu de stoep af en de weg op. Tot overmaat van ramp staat er bovendien regelmatig een vrachtwagen die de doorgang belemmert.

D66 Heusden gaat de gemeente vragen welke maatregelen zij op korte termijn gaat nemen om dit op te lossen.

20-11-2017 © tekst en foto’s D66

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee