26 oktober 2017 |
0
0

Reddend zwemmen

Reddend zwemmen

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel.

We zijn weer terug bij af met zwembad Het Run. De noodkreet van N-Joy vindt geen gehoor bij wethouder Van Bokhoven. En nu vragen we ons af: “Wat nu? Op welke manier kan de bevolking nog zwemmen in onze eigen gemeente?”

Mij lijkt een ton per jaar geven aan de exploitant beter dan in eigen beheer er 3 á 4 ton erbij leggen. Als de gemeente het beheer weer in eigen hand gaat nemen dan moet er namelijk weer van alles geregeld worden, zoals de aanstelling van badmeesters ect. Is het niet slimmer als de gemeente nu voor 1 (één) jaar doorgaat met N-Joy, een ton subsidie geeft en alle voorwaarden die er aan verbonden zijn, op papier vastlegt? Met een goed onderbouwd plan gaan gemeente en N-Joy met elkaar overleggen en daar ruimschoots de tijd voor nemen. Dus eerst een soort reddend zwemmen, voordat het zwembad gesloten wordt.

Als er namelijk een nieuwe exploitant moet komen, dan kost dat waarschijnlijk nog meer geld, want iemand begint er, nu zeker niet, zomaar aan. De gemeente is zelf ook tot de conclusie gekomen dat zonder subsidie een zwembad zich niet kan bedruipen.

Dus het eerst een jaar aankijken en niet weer een beslissing gaan nemen die naderhand te veel geld gaat kosten. Is de gemeente zelf wel capabel genoeg om een zwembad te exploiteren en heeft ze zelf wel genoeg kennis in huis? Ik twijfel daaraan. Ze is al zo vaak kopje onder gegaan.

26-10-2017 © archieffoto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee