05 oktober 2017 |
0
0

Ode aan de E-nummers

Ode aan de E-nummers

Op maandag 16 oktober vindt alweer de derde lezing plaats van de succesvolle serie ‘Dat had je gedacht’. Deze lezing wordt gegeven door Rosanne Hertzberger, onlangs nog te zien bij de VPRO in Zomergasten. De deuren van de bibliotheek in Vlijmen gaan om 19.30 open. Aanvang lezing is om 20.00 uur.

Hertzberger komt een ode geven aan de E-nummers. Haar boek geldt als een van de opvallendste tegenstemmen van de hedendaagse gezonde voedselindustrie. Kookgoeroes en bloggers bepleiten een terugkeer naar grootmoeders keuken ze laten ons schuldig voelen over kant-en-klaar maaltijden en geconserveerd voedsel.

Maar is deze healthy lifestyle echt beter voor je? En voor onze planeet? Rosanne Hertzberger wil het tegendeel bewijzen en vertelt op overtuigende wijze dat kunstmatige kleurstoffen niet perse ongezonder zijn dan natuurlijke, dat aardappelpuree uit een zakje niet perse slechter is dan die van zelf gekookte, en dat uitvindingen als kunstmest en megastallen de mensheid een enorme dienst bewijzen.

Hertzberger beschrijft de enorme impact die chemie in onze voedselproductie heeft op het verbeteren van onze gezondheid, op welvaart, milieu en op de vrouwenemancipatie.

Rosanne Hertzberger (1984) is microbioloog, schrijver en NRC-columnist. Hertzberger is niet bang om de controverse op te zoeken in haar columns, bijvoorbeeld wanneer ze schrijft over vaccinaties of E-nummers. Kosten: € 7,50 voor leden, €10,- voor niet-leden.

5-10-2017 © tekst en foto Bibliotheek Heusden

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee