01 oktober 2017 |
0
0

Muzikaal sprookje De Bremer Stadsmuzikanten

Muzikaal sprookje De Bremer Stadsmuzikanten

 Op zondagmiddag 15 oktober zal in de raadszaal van Abdij Mariënkroon door een trio een sprookje van Grimm, genaamd ‘de Bremer Stadsmuzikanten’, op muzikale wijze worden uitgevoerd. Het trio bestaat uit Beppie Schalken op trombone, Femke Vrencken op dwarsfluit/piccolo en Sonja Oberkofler op bariton saxofoon. Het wordt een muzikaal gezinsspektakel.

Het muzikale sprookje gaat over een ezel, die al jaren lang zakken met meel naar de molen had gedragen, maar van wie de krachten begonnen af te nemen, zodat hij steeds ongeschikter voor zijn werk werd. Toen dacht zijn meester erover hem maar weg te doen om hem niet langer in de kost te hebben. De ezel kreeg in de gaten dat de wind uit de verkeerde hoek kwam, smeerde hem en ging op weg naar Bremen. Daar, zo meende hij, kon hij wel stadsmuzikant worden. En dan gebeuren er allerlei spannende dingen.

Dit muzikale spektakel is speciaal geschikt voor de jeugd tot 10 jaar, maar net zo interessant voor pubers, adolescenten en volwassenen. Voor het hele gezin dus. Aan het begin van de voorstelling wordt een lied ingestudeerd, waarmee de kinderen écht kunnen meedoen aan de voorstelling. Honsoirde presenteert het ook als een familievoorstelling. Om dat te onderstrepen wordt er een gezinstarief van € 25,- gehanteerd. Dit geeft toegang aan twee volwassenen plus alle (klein-)kinderen uit het gezin. Het trio onder leiding van Beppie Schalken heeft onlangs succes geboekt met optredens op het Amsterdamse Grachtenfestival.

Op de website: https://bschalken.wixsite.com/destadsmuzikanten is alvast een voorproefje te zien.

Muzikaal sprookje De Bremer Stadsmuzikanten, abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk, zondag 15 oktober, aanvang 14.00 uur. Toegang € 10,- per persoon of € 25,- per gezin, inclusief pauzedrankje. Informatie iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur tel. 073-5115040 of per e-mail info@honsoirde.nl.

1-10-2017 © tekst en afbeelding Stichting Honsoirde

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee