09 oktober 2017 |
0
0

Diversiteit in verhalentafel

Diversiteit in verhalentafel

Ook de verhalentafel, een activiteit van Muze van de Gouverneur in het Gouverneurshuis, gaat in dit nieuwe seizoen weer van start en wel op donderdag 19 oktober met een sprookje voor volwassenen, drie spirituele korte verhalen en de palmoliecrisis. Aanvang 20.00 uur, toegang gratis.

Heeft u enig idee in welke producten palmolie wordt verwerkt? Weet u eigenlijk wel dat regenwouden aan de andere kant van de wereld worden gekapt om plaats te maken voor palmboomplantages die palmolie leveren die in het westen als GROENE benzine voor auto’s wordt verkocht! Over deze vragen gaat het verhaal van milieujuriste Janneke Bazelmans. Toen zij een bezoek bracht aan Borneo, voor een juridisch onderzoek naar duurzame palmolieplantages, viel zij van de ene in de andere verbazing. Over haar bevindingen schreef zij een boek ‘Verkapt’, een eco-thriller om zo laagdrempelig mogelijk aan de kreet van het stamhoofd, waar zij verbleef, gehoor te kunnen geven: “Vertel het aan het wereld”.

 

Joost Boekhoven leest drie spirituele korte verhalen voor. Denk nu niet meteen, dat zal wel heel zweverig zijn, want dat is het beslist niet. Het zijn zeker verhalen die je aan het denken zetten en eerder een afspiegeling van de realiteit zijn dan van een schimmige wereld.

‘Alice’ is een sprookje voor volwassenen. Het begint met een benauwde jeugdherinnering, vervolgens een verrassende ontmoeting en tenslotte een optimistische ontknoping. Daar kun je blij van worden. Een verhaal van Ron van der Most. Over diversiteit gesproken!

9-10-2017 © tekst en foto Muze van de Gouverneur

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee