05 oktober 2017 |
0
0

Aleph Borrelt! non-stop door

Aleph Borrelt! non-stop door

Vrijdagmiddag 13 oktober vindt weer de eerste Aleph Borrelt! van dit seizoen plaats. “Traditiegetrouw hebben we de kinderbubbel; een inspirerende, gratis kinderworkshop 16.15 tot 17.15 die deze keer in het teken staat van stopmotion. De opening van de maandelijkse expositie vindt aansluitend plaats met als afsluiting de dansworkshop ‘Dans eens Anders’ van 18.00 tot 19.00 uur.

Voor de workshop ‘stopmotion’, de kinderworkshop gegeven door fotografe Irma Bulkens, neem je je eigen hoofdpersoon mee; dat kan een lego of playmobil poppetje zijn, een dino of een andere ‘action figure’ die je leuk vindt. Vervolgens laat je je poppetje schitteren in een stopmotion filmpje wat je zelf gaat bedenken en maken onder begeleiding van onze professional. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee, dan maken we er een superleuke én inspirerende film middag van!

 

Inspiratie

Aansluitend aan de kinderbubbel is de opening van de expositie van deze maand waarin eens niet het klassieke werk getoond wordt maar werk waarin materiaal, grondstoffen en ambacht centraal staan. Zo zullen er werkstukken te zien zijn uit de cursus houtbewerking van Mark van den Heuvel, sieraden van Gonda Vrieling -die later in het jaar een korte cursus sieraden maken zal geven- en werk gemaakt met edelsmeden, een cursus die momenteel door Anton Schrauwen bij de Aleph gegeven wordt. Volop inspiratie dus voor cursisten die graag de uitdaging met materiaal aangaan! Maar dit is nog niet alles: Lise Brunt laat met haar tassen en schoenen zien wat er allemaal mogelijk is met leerbewerking. Wordt je enthousiast door de werken die zij toont? Later in het jaar, op de themadag ‘Japan’ op 18 november, zal er een mogelijkheid zijn bij haar een workshop te volgen. Vooruitlopend op de provinciale viltdag die op 11 november bij de Aleph gehouden wordt, zal ook het materiaal vilt met zijn verschillende bewerkingsmogelijkheden een plek krijgen in de expositie.

 

De middag wordt opgeluisterd door verschillende cursisten die hun kunnen laten horen en zien op het Aleph podium. Voor de dansliefhebbers is er om 18.00 uur de gelegenheid zich in het zweet te werken bij de workshop ‘Dans eens Anders’. Deze keer gegeven door Wilmie Thielen die met een mix van Merengue, Salsa, Bachata en Kizomba zorgt dat iedereen swingend de (werk)week af kan sluiten om met een leeg hoofd en nieuwe energie het weekend in te gaan!”

Het is nog volop mogelijk in te stromen bij de cursussen die net gestart zijn. Bekijk de website www.de-aleph.nl voor het actuele aanbod van de Aleph of loop eens binnen en bewonder de nieuwe ruimtes voor muzieklessen aan de Grotestraat en de aanpassingen aan de danszaal in het hoofdgebouw. Want; ondanks de op handen zijnde verbouwing van de Voorste Venne -waar de Aleph haar intrek zal nemen- gaan alle cursussen gewoon door!

5-10-2017 © tekst en foto de Aleph

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee