13 oktober 2017 |
0
1

40.000 euro voor verlanglijstje

40.000 euro voor verlanglijstje

In de (T)roffel van Tonnie geeft rasechte Haarstegenaar en PvdA-er Tonnie van Bokhoven zijn mening over allerlei zaken die in de Heusdense politiek spelen. Dat doet hij op eigen wijze, vanuit een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Omdat hij werkzaam is geweest in de bouw hanteert hij de troffel en kiest daarbij voor een luidruchtige roffel.

Sinterklaas is dit jaar wel erg vroeg in Heusden. Het is pas oktober en nu al mogen alle burgers hun verlanglijstjes indienen. Ik las dat december de maand van de cadeautjes is. Zo vroeg al de burgers een groot cadeau geven, nou, nou. Dit keer geen visie die uit de koker van de gemeente komt, maar eentje van 2 burgers die er een mooie job aan hebben. Een presentje van de gemeente met een waarde van 40.000 euro.

Wat doen ze voor dat bedrag? Ze hoeven nergens verantwoording over af te leggen. In de krant (BD) staat dat ze 7 bijeenkomsten gaan leiden, waarop mensen kunnen vertellen wat ze bezig houdt, wat goed is in Heusden en wat anders kan. Ze willen het vooral hebben over hoe Heusden er over 10 jaar uit moet zien. Het tweetal weet zeker dat er van alles uit gaat komen. Dat lijkt me nogal logisch. Het minste wat je mag hopen voor 40.000 euro is dat het iets zinnigs oplevert.

De uitkomsten van 7 avonden over verlanglijstjes praten moeten uitmonden in een toekomstvisie. Ik vraag me af of die toekomstvisie naar de gemeente toe wordt geschreven (marketing) of naar wat de burgers vinden? “Het moet uitdraaien op een ‘uiterst waardevol en niet-onverplicht cadeau aan de gemeente’”, stond er in het BD. Hoezo cadeau?

We hebben 27 raadsleden en 5 wethouders. Zijn die niet in staat om te weten wat er onder de bevolking leeft? Komen die nooit op straat? En wat stelt Dromen.Doen.Heusden. nog voor? De gemeente stelt 40.000 beschikbaar en de 2 Stefans zijn zelf baas over het proces. De inwoners van Heusden kunnen in de gaten houden of er iets met de uitkomsten gebeurt. Dat is toch niet echt onze taak. Wij rekenen toch één keer in de 4 jaar af, bij de gemeenteraadsverkiezing!

Die 40.000 euro kunnen ze bij de gemeente beter besteden aan opknappen van losliggende tegels in trottoirs, onkruidbestrijding of het openhouden van het zwembad. Ik snap niet waar het idee vandaan komt, wie het bedacht heeft en eigenlijk ook niet het waarom. De toekomst zal uitwijzen of het gaat om 2 ondernemers die dromen of 2 die doen.

13-10-2017 © foto Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee