01 september 2017 |
0
0

Amendement D66 Oranjeveld Drunen

Amendement D66 Oranjeveld Drunen

19 september 2017 raadsvergadering
Amendement van #D66Heusden om niet te bouwen op #Oranjeveld te #Drunen aangenomen.

Het college wilde in september 2017 het Oranjeveld in Drunen gedeeltelijk bestemmen voor woningbouw. Ze had daarvoor een raadsvoorstel ingediend. #D66 Heusden is het daar niet mee eens en had daarom ook een amendement opgesteld om dit uit het raadsvoorstel te halen. Gemeentebelangen sloot hierbij aan.

Het amendement is met 14 van de 27 stemmen aangenomen. Het Oranjeveld blijft groen en open! D66 Heusden is blij met het behaalde resultaat.

D66 Heusden is voor sociale woningbouw in de gemeente Heusden en de kern Drunen. De plaats en lokatie om nog huizen te bouwen moet op een goede manier worden afgewogen. D66 vindt het belangrijk dat de kernen hun open karakter en groen behouden. Dat is juist de kracht van onze gemeente. Prettig wonen in een landelijke omgeving ook in de dorpen. Het groen komt de wijken binnen en geeft verkoeling, biedt recreatie mogelijkheden en filtert de lucht. Het is ook gewoon mooi om van te genieten van de vogels, planten en andere dieren.

Er zijn andere locaties die beter in aanmerking komen. Dat moet verder worden onderzocht.
Misschien kan er oa op de vrijkomende percelen aan de noordzijde van de Voorste Venne worden gebouwd. Daar staan stenen die vervangen kunnen worden door andere stenen. Het gaat niet ten koste van groen. Daarom hebben we ook voor een motie van het CDA gestemd die het college opdraagt dit te onderzoeken.

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee