01 augustus 2017 |
0
0

Your home away from home

Your home away from home

Wat hebben de circa 20 B&B’s in Heusden hun gasten te bieden? Deze zomer besteedt HalloHeusden aandacht aan de B&B-gelegenheden in Heusden. HalloHeusden gaat deze gastadressen niet met elkaar vergelijken en velt zeker geen oordeel over de kwaliteit – prijsverhouding. HH hoopt de lezer een plezier te doen met mooie verhalen vanachter de B&B-voordeur.

Je ziet het al aan de buitenkant, B&B De Duinkant moet een uiterst verzorgde gelegenheid zijn. Aan rokers is hier ook gedacht, met naast de entree een zitje. Cor Puts en Liesbeth Gall runnen sinds maart 2013 deze B&B. Cor: “Ik zat al een paar zonder werk, in de WW en na enkele jaren houdt het op. Wat moet je dan? De kinderen zijn de deur uit en dan kom je op een B&B uit. Dat we naast ons huis een garage hebben, is een voordeel. We besloten om het huis helemaal op te knappen. Daarna hebben we ons gelijk aangesloten bij de Stichting B&B Nederland en Tulpen aangevraagd. Er kwam een mystery guest kijken en we kregen er gelijk drie.” Volgens de stichting die de belangen van B&B’s behartigt, worden Tulpen toegekend op basis van objectief meetbare factoren. Om voor één of meerdere Tulpen in aanmerking te komen, moet een bed & breakfast voldoen aan minimale vereisten, de zogenoemde basisnormen. Hoe meer voorzieningen, des te meer Tulpen (max. 5 R.S.), te vergelijken met restaurantsterren. Bijzonder handig, want het voorkomt verrassingen en waarborgt de ‘beloofde’ kwaliteit.

‘De Duinkant’ telt 3 slaapkamers: de romantische kamer en klassieke kamer op de 1e verdieping en de opkamer op de 2e verdieping. De romantische kamer kenmerkt zich door een fraai hemelbed. Als je de inrichting van deze kamer ziet, denk je gelijk aan een bruidssuite. “Ja”, zegt Cor: “dat klopt. We hebben bijvoorbeeld een bruidspaar uit Drunen gehad, dat geen geld had voor een huwelijksreis. Een tante heeft toen deze kamer geregeld en betaald. Als we een bruidspaar hebben, dan versieren we de kamer extra en zetten een fles champagne in de koeler.” De klassieke kamer is iets minder romantisch, maar nog altijd fraai ingericht en heeft als specialiteit twee heel comfortabele seniorenbedden. In de opkamer op de 2e verdieping staat een stapelbed, met name geschikt voor kinderen. “Wij krijgen vaak gezinnen die naar de Efteling gaan.” De Duinkant doet niet moeilijk. “Er kan altijd een kinderbedje bij gezet worden.” Iedere kamer heeft een zitje annex werkplek. Naast allerlei faciliteiten als wifi, tv, extra stopcontacten om telefoons, tablets e.d. op te laden en apparaten om koffie- en thee te zetten, staan er badslippers en hangen er badjassen. Dat is volgens Cor speciaal bedoeld omdat de badkamer gedeeld moet worden.

En voor degenen die honger of dorst hebben of een afzakkertje willen nemen, staat op de 2e verdieping een minibar met een goed gevulde koelkast, magnetron en bijbehorend serviesgoed. Aan werkelijk alles is gedacht, zoals verduisteringsgordijnen, lichtjes op plekken waar dat nodig kan zijn en horren om insecten te weren. Het is vooral Cor die de B&B runt, want Liesbeth werkt nog. Op de vraag wie er zo perfectionistisch is, antwoordt hij: “Daar zijn we samen goed in. In het begin kregen we allerlei tips van mensen voor een haakje hier of stopcontact daar. Dat is de laatste tijd niet meer het geval. Kennelijk is de B&B helemaal compleet.”

Op dit moment is het hoogseizoen, waarin Cor extra schoonmaakhulp krijgt. Zoals ook op 4 augustus, de dag van het interview, waarop 4 gasten vertrokken zijn naar de Efteling. In het gastenboek hebben zij geschreven: “Bedankt voor dit plezierig vertoeven. Wat is het hier gastvrij!” Het boek staat er vol mee. Ook met heel veel positieve reacties op het zeer uitgebreide ontbijt dat in de huiskamer geserveerd wordt, zoals: “Bedankt voor het superlekker eten”. Van de tuin mag ook gebruik gemaakt worden. “Dat is vooral voor mensen die langer blijven”. Het gaat in De Duinkant om een zeer divers gezelschap, met volgens Cor veel mensen die terugkomen.

“Je ontmoet heel veel leuke mensen. Zo hebben we ieder jaar een stelletje uit Groningen dat op bezoek gaat bij familie in Ierland en vanaf Eindhoven vliegt. Zij komen hier overnachten. We krijgen veel gezinnen die naar de Efteling gaan, maar ook wandelaars, fietsers en deelnemers aan bijvoorbeeld de Durealoop of Drunense Fietsvierdaagse. Je kunt het zo gek niet bedenken. En we hebben hier een wereldkampioen mountainbiken, die weer mensen uit andere landen aantrekt. Er zijn ook mensen die speciaal naar de duinen komen om paard te rijden. Alleen voor hun paarden heb ik geen plek in de tuin. Die worden bij Maaike’s ADventure Stallen ondergebracht.” Geocaching in de duinen is bij de gasten ook favoriet. Maar ook zakenlieden die tijdelijk in Drunen of omgeving gestationeerd zijn, kiezen voor De Duinkant, vanwege de service en persoonlijke benadering.

“Vorig jaar hebben we het hartstikke druk gehad met gasten uit Frankrijk, Canada en Duitsland vanwege de Jeroen Bosch-tentoonstelling.” Het feit dat Cor goed Engels spreekt vanwege een 5-jarig verblijf in Nieuw-Zeeland en Liesbeth goed Frans, omdat ze geboren is in het Franssprekende deel van België, komt daarbij goed van pas. En ja, Liesbeth is een lid van de bekende familie Gall & Gall. “Haar grootvader heeft de zaak verkocht en is kunstschilder geworden.” Verschillende van zijn schilderijen fleuren daarom ‘Your home away from home’ extra op.

Kenmerken

aangesloten bij Vrienden op de Fiets

lid Stichting B&B Nederland

gecertificeerd met 3 Tulpen

recreatief gebied tussen duinen en Maas

Engels en Frans sprekend

Liesbeth & Cor

Rembrandtlaan 43, 5151 WB, Drunen

Tel. 06 46638133

website: www.deduinkant.nl

email: info@deduinkant.nl

5-8-2017 © tekst Rieky Schalken, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee