01 augustus 2017 |
0
0

Maliha Aslami winnaar expositie Rabobank

Maliha Aslami winnaar expositie Rabobank

Maliha heeft niet veel tijd voor haar hobby, eigenlijk vindt ze zichzelf niet echt een kunstenaar. Toch zijn haar foto’s mooi genoeg om getoond te worden in het nieuwe gebouw van Rabobank Langstraat in Waalwijk. Een maand lang zullen ze daar te bewonderen zijn. En als extra prijs ontving Maliha, evenals de drie andere uitverkoren jonge kunstenaars, uit handen van directievoorzitter Peter Konijnenburg twee weekendkaarten voor Lowlands.

Dinsdag 1 augustus vond de officiële opening plaats. Het was heel spannend voor Maliha, maar ze kreeg steun van haar broer en twee vriendinnen die ook gekomen waren. De zes portretfoto’s die ze mag exposeren zijn elk voorzien van een tekstje en in enkele regels vertelt Maliha iets over zichzelf. Wie goed leest herkent hierin niet alleen iets van haar fotowerk, maar ook van haar bescheiden persoon, die zichzelf heeft aangeleerd om de emoties van mensen in te schatten. Een waardevolle eigenschap bovendien voor iemand die onze taal nog niet altijd goed begrijpt.

“Mijn naam is Maliha Aslami en ik ben geboren in Afghanistan.
Sinds maart 2013 woon ik met mijn moeder en mijn broer in Nederland.
Fotograferen/foto’s bewerken is mijn grootste hobby.
Ik kijk goed naar de gezichten van mensen en probeer te begrijpen wat er in hen omgaat.
Dat wil ik met mijn camera vast leggen.
Soms wil ik met mijn foto’s ook een goede raad geven of een bemoediging.
Mijn familieleden zijn voor mij vaak een bron van inspiratie.
Ik zou graag meer tijd hebben voor mijn hobby, maar ik werk nu fulltime.”
(Oudheusden, juli 2017)

De Langstraat

In zijn openingstoespraak legt Konijnenburg uit hoe men op het idee is gekomen om jonge kunstenaars uit te nodigen zich te presenteren. Als sponsor van Lowlands heeft de Rabobank een aantal kaarten te vergeven, maar zou het niet leuker zijn om daar een wedstrijd aan te verbinden? Besloten werd een combinatie te maken van Lowlands met jong talent en creativiteit van jonge kunstenaars uit de Langstraat. Tot zijn verrassing was er zeer veel belangstelling, zoveel dat de jury eerst 10 werken selecteerde en van deze er tenslotte vier heeft uitgekozen als winnaars. Wat hem opvalt nu de tentoonstelling is ingericht, is dat bijna alle werken op een heel eigen manier op zoek zijn naar identiteit, veelal in de vorm van aansprekende portretten. Hij spreekt de wens uit dat het hier aanwezige talent zich in de toekomst ook beroepsmatig op kunst zal kunnen toeleggen.

Wat jammer dat ik er niet als verslaggever bij kon zijn, maar op mijn vakantieadres heb ik via whats app alle beelden en informatie binnen gekregen. Zoals een enthousiaste boodschap van Ineke Stegenga, die mij via het schermpje vertelde: “Het gaat heel goed, Maliha heeft heel veel leuke reacties gehad en het is hier hartstikke druk.” Maliha vertelde dat ze ook nog een gesprekje heeft gehad met Adviseur Marketing & Communicatie Timon Klerx en dat het geplaatst wordt op de facebookpagina van de Rabobank. Ik ben benieuwd. Namens Hallo Heusden was fotograaf Ad van Kessel present en zo lukt het toch om u, lezers, op de hoogte te brengen en mee te laten genieten van deze voor Heusdenaar Maliha Aslami zo belangrijke gebeurtenis.

2-8-2017 tekst © Annelies van der Sanden, foto’s Ad van Kessel

Vorige
Volgende
Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Praat mee